Још једном о Мурињовом инциденту...

Не ради се то тако! Покажи класу, човече! Мада, било је и горих поступака. . .

Фудбал 08.11.2018 | 23:45
Још једном о Мурињовом инциденту...
Енглези су сагласни. Морало је то другачије. Свака част Манчестер Ситију на канонади Шахтјора, капа доле Манчестер јунајтеду на преокрету у Торину, међутим, начин на који су Грађани постигли један гол – онај из првог пенала, испоставиће се непостојећег, због срамотног пада Рахима Стерлинга – и одговор ЖозеаМуриња на прозивке навијача Јувентуса натерао је уреднике Сана, иако таблоида, да поентирају насловом:

„Без класе“.

Јасна алузуја да и Острвљанима, који и даље држе до фер-плеја, сметају поступци крилног нападача репрезентација и тренера једног од најславнијих њихових клубова. Колико год лепе и задовољавајуће победе у Лиги шампиона биле.

Притом, није само штампа напала Муриња због одлуке да кокетира са публиком. Не допада се то и некадашњем везисти Ливерпула, Грему Сунесу.

„Умало да Мурињо изазове нереде на стадиону! Италијани само што су изгубили утакмицу, а он сипа со на рану навијачима. Чак су и Јувентусови играчи ушли у клинч са Португалцем. Не ради се то тако. Био сам тренер, знам шта значи кад те публика прозива. То је део посла. Било да добијаш у гостима, било да твој тим не игра како би требало. Ударце у браду мораш да прихватиш“, истиче Сунес гостујући као стручни консултант у једној телевизијској емисији.

Таман кад је Шкот помислио да је у праву „поклопио“ га је харизматични Мик Мекарти, уставши у одбрану Муриња. Не толико због самог геста, него што разуме шта значи кад крв јурне кроз вене у одлучујућим тренуцима утакмице, подсетивши да је баш Сунес учинио још гору ствар, праве правате нереде изазвао пре 23 године у истанбулском дербију Галатасарај – Фенербахче.

„Није у реду да ми овде паметујемо и судимо о Мурињовом поступку кад си баш ти, човече, побио заставу на сред терена у Турској. Осим тога, у неким прославама док сам био на клупи Норича и ја сам умео да претерам“, смирено ће овога пута Мекарти.

А изгледа да ниједна Јунејтедова утакмица не може да прође а да Специјалног не поткачи легендарни везиста Манчестера Пол Сколс. Овога пута није био оштар како уме, мада је упозорио садашњег тренера да би требало да поведе рачуна о понашању и да се, на пример, угледа на сер Алекса Фергусона.

„Није Жозе морао баш тако да се понаша, међутим, он то ради свуда. Некад морате да покажете класу. Чак и кад побеђујете. Само се рукујте са противничким тренером и то је то. Нема потребе за било чим другим“, сматра Пол Сколс.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар