Još jednom o Murinjovom incidentu...

Ne radi se to tako! Pokaži klasu, čoveče! Mada, bilo je i gorih postupaka. . .

Fudbal 08.11.2018 | 23:45
Još jednom o Murinjovom incidentu...
Englezi su saglasni. Moralo je to drugačije. Svaka čast Mančester Sitiju na kanonadi Šahtjora, kapa dole Mančester junajtedu na preokretu u Torinu, međutim, način na koji su Građani postigli jedan gol – onaj iz prvog penala, ispostaviće se nepostojećeg, zbog sramotnog pada Rahima Sterlinga – i odgovor ŽozeaMurinja na prozivke navijača Juventusa naterao je urednike Sana, iako tabloida, da poentiraju naslovom:

„Bez klase“.

Jasna aluzuja da i Ostrvljanima, koji i dalje drže do fer-pleja, smetaju postupci krilnog napadača reprezentacija i trenera jednog od najslavnijih njihovih klubova. Koliko god lepe i zadovoljavajuće pobede u Ligi šampiona bile.

Pritom, nije samo štampa napala Murinja zbog odluke da koketira sa publikom. Ne dopada se to i nekadašnjem vezisti Liverpula, Gremu Sunesu.

„Umalo da Murinjo izazove nerede na stadionu! Italijani samo što su izgubili utakmicu, a on sipa so na ranu navijačima. Čak su i Juventusovi igrači ušli u klinč sa Portugalcem. Ne radi se to tako. Bio sam trener, znam šta znači kad te publika proziva. To je deo posla. Bilo da dobijaš u gostima, bilo da tvoj tim ne igra kako bi trebalo. Udarce u bradu moraš da prihvatiš“, ističe Sunes gostujući kao stručni konsultant u jednoj televizijskoj emisiji.

Taman kad je Škot pomislio da je u pravu „poklopio“ ga je harizmatični Mik Mekarti, ustavši u odbranu Murinja. Ne toliko zbog samog gesta, nego što razume šta znači kad krv jurne kroz vene u odlučujućim trenucima utakmice, podsetivši da je baš Sunes učinio još goru stvar, prave pravate nerede izazvao pre 23 godine u istanbulskom derbiju Galatasaraj – Fenerbahče.

„Nije u redu da mi ovde pametujemo i sudimo o Murinjovom postupku kad si baš ti, čoveče, pobio zastavu na sred terena u Turskoj. Osim toga, u nekim proslavama dok sam bio na klupi Noriča i ja sam umeo da preteram“, smireno će ovoga puta Mekarti.

A izgleda da nijedna Junejtedova utakmica ne može da prođe a da Specijalnog ne potkači legendarni vezista Mančestera Pol Skols. Ovoga puta nije bio oštar kako ume, mada je upozorio sadašnjeg trenera da bi trebalo da povede računa o ponašanju i da se, na primer, ugleda na ser Aleksa Fergusona.

„Nije Žoze morao baš tako da se ponaša, međutim, on to radi svuda. Nekad morate da pokažete klasu. Čak i kad pobeđujete. Samo se rukujte sa protivničkim trenerom i to je to. Nema potrebe za bilo čim drugim“, smatra Pol Skols.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar