ЕЛ: Некад је био класик, а данас...

Макаби опет лоше стартовао, Реал опет истакао кандидатуру за освајање (одбрану) Евролиге.  Ласо: Од Вилбекина зависи много; Спахија: Добром одбраном на Реал.  Кошаркаши Реал Мадрида од 20. 05 гостују Макабију из Тел Авива у шестом колу Евролиге.

Кошарка 08.11.2018 | 13:45
ЕЛ: Некад је био класик, а данас...
Шампион Европе игра одлично на почетку сезоне, имају свих пет победа и фаворити су да у Израелу дођу до победе.

"Имаћемо захтевну утакмицу против Макабија. Јаки су код куће и мораћемо да се помучимо да дођемо до победе. Вилбекин производи много акција и постиже много поена. Уколико желимо да победимо морамо да одиграмо одбрамбено добро и да контролишемо скок", рекао је Ласо пред овај меч. 

Са друге стране Макаби није добро стартовао, имају само једну победу у пет утакмица и морали би да славе на овом мечу. 

"Потрудићемо се да их ставимо у тешку ситуацију. Такође, добром одбраном да им не допустимо много поена и покушаћемо да пред нашим навијачима дођемо до победе. Били смо близу ЦСКА, али нажалост нисмо успели. Надам се да ћемо против Реала успети у томе", јасан је био Спахија. 

Некадашњи шампион Евролиге никако да се отараси паклено тешког распореда и утакмица с најјачима на Старом континенту. После дуела, уједно и пораза од Панатинаикоса, ЦСКА, Олимпијакоса и Барселоне, Понос Израела сада мора да се суочи с најбољим од најбољих - мадридским Реалом!

Бранилац круне досад је савршено одрадио посао у Евролиги и, логично, профилисао се као најефикаснији и најубедљивији клуб досадашњег такмичења, због чега ће кошаркаши Макабија имати муку више. Истина, реприза спектакуларног финала из 2014. године биће играна у Тел Авиву, али Макаби је у овом случају дефинитивно на страни потчињених...

Понос Израела је и ову сезону почео на кривој нози. Делом због повреде Џеремија Парга, кога нећемо гледати наредна два месеца, делом због поменутог распореда, који нимало није био наклоњен пуленима Невена Спахије. Макаби ће у овај меч ући јачи за појачање из НБА, Рамона Сешнса, који у деценију и кусур каријере у најјачој кошаркашкој лиги света бележи нешто више од десет поена у просеку.

Мада је Макаби однео победу у прошлосезонском обрачуну у Тел Авиву, остаје недоумица да ли нешто слично може да се понови и сада... Реал заиста игра величанствено, а без много патње прошао је тешка гостовања у Милану и Каунасу. Опет, Макаби је озбиљно намучио све осим Барселоне и Будућности коју је комотно добио, мада су у клубу свесни да би скалп европског првака могао да улије самопоуздање. Видели смо да је Андора то могла да уради и чак убацила 107 поена, чиме је нанела први пораз Краљу у сезони. Опет, треба узети у обзир да је Пабло Ласо можда неће моћи да рачуна на Треја Томпкинса због повреде...

Оно на шта треба да циљате су поени, плус, због историје која подупире ову тврдњу, а коначни исход - ближе је двојка, реално.

Још један занимљив окршај чека нас у Милану, где ће Армани дочекати други најефикаснији тим Европе - ЦСКА! Олимпија вероватно поново неће имати на располагању Немању Недовића, а после оне катастрофалне шутерске партије у највећем делу меча против Ефеса (коју је, међутим, решио тројком за победу) Мајк Џејмс имаће мотив више да против Армије покаже своје најбоље издање. Оба тима су у страшним налетима форме. ЦСКА још не зна за пораз у новој сезони, док је Милан поклекао само једном и то пред Реалом у Мадриду.

Треба обратити пажњу да су Армани и ЦСКА на два од прва четири места листе најефикаснијих клубова Европе, а и да су им одбране у горњем дому континенталне елите. Управо зато окршаји из прошлости не би требало много да се гледају, јер ова Олимпија игра потпуно другачије од многих претходних. Можда је због тога, између осталог, састав Димитриса Итудиса у серији од шест победа у међусобним окршајима, а неке су биле јако убедљиве. Последњи је у Медиоланум форуму видео 107 поена гостију и тек 81 домаћина. Мислите о томе... И овде је можда боље гађати прво поене, више, па онда коначни исход - двојку. Мада, храбрији могу и да комбинују.

Бајерн Дејана Радоњића има савршену прилику да овери нову рецку код куће и коначно добије ту Дарушафаку. Ни тренер Радоњић, ни Бајерн немају много среће када су сусрети с истанбулским клубом у питању. Подсетимо, Дарушафака је управо освојила Еврокуп прошле сезоне после двомеча с Бајерном, док је Радоњић и на клупи Црвене звезде имао озбиљне муке... Али када су у Минхену пали Панатинаикос и Басконија, може и Дарушафака.

Ефес ће се лепо осунчати на Канарским острвима, уз наду да Гран Канарија неће имати неки удар инспирације. Гости из Турске желе рецку после трагично изгубљене утакмице у Милану. Двојка је тип који треба гађати.

Евролига, шесто коло:

20.00 Бајерн – Дарушафака
20.05 Макаби Тел Авив – Реал Мадрид
20.45 Армани – ЦСКА
21.45 Гран Канарија – Ефес

петак:

18.00 Химки – Барселона
19.00 Будућност – Жалгирис
20.00 Панатинаикос – Олимпијакос
20.30 Басконија – Фенербахче

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар