Меркел: Вучић се бори за стабилност

Предсједник Србије Александар Вучић се на дневном нивоу бори за стабилност и мир на Балкану, поручила је  њемачка канцеларка Ангела Меркел у Хелсинкију на Самиту Европске народне партије (ЕПП), не штедећи похвале на рачун реформи које се спроводе у Србији.

Свијет 08.11.2018 | 09:35
Меркел: Вучић се бори за стабилност
Она је послије серије састанака и говора пришла да се поздрави са првим човјеком Србије, који је искористио прилику да се сретне са многим лидерима чије су странке чланице најмоћније политичке групације у Европском парламенту.

На Самиту шефова држава и влада из редова ЕПП, Вучић је говорио о потреби да европски народњаци побиједе на предстојећим изборима за Европски парламент.

Такође је пренио и резултате које је Србија остварила у многим областима, те и о значају стабилности и мира у региону. Како преносЕ „Новости“, говор предсједника Србије добио је највећи аплауз.

Вучић је сјдио у првом реду испред бине, између предсједника Украјине Петра Порошенка и аустријског канцелара Себастијана Курца, а за истим столом сједели су и хрватски премијер Андреј Пленковић, његов мађарски колега Виктор Орбан, шеф бугарске владе Бојко Борисов, премијер Ирске Лео Варадкар и градоначелник Хелсинкија Јан Вапауори, пишу "Новости".

Извор: Новости.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

АР

08.11.2018 08:41

Он се бори за мир И стабилност Незнам ста да казем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.11.2018 08:56

Бори се за изгубљено Косово и диже себи рејтинг, само паметни знају да нам више шкоди Политика према Косову и РС.

Name

Пицоусти из Јајинаца

08.11.2018 13:41

Шта би са тајним агентурама? Де се дедоше?

Name

Дрр мрр

08.11.2018 08:44

О каквој стабилности ти прицас Меркел па цовјек се до скора борио да завадја народ и сад се он бори о некаквом миру.Да ли се мозе вјеровати таквом цовјеку јуце радио једно данас друго сутра це треце.

ОДГОВОРИТЕ