Merkel: Vučić se bori za stabilnost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se na dnevnom nivou bori za stabilnost i mir na Balkanu, poručila je  njemačka kancelarka Angela Merkel u Helsinkiju na Samitu Evropske narodne partije (EPP), ne štedeći pohvale na račun reformi koje se sprovode u Srbiji.

Svijet 08.11.2018 | 09:35
Merkel: Vučić se bori za stabilnost
Ona je poslije serije sastanaka i govora prišla da se pozdravi sa prvim čovjekom Srbije, koji je iskoristio priliku da se sretne sa mnogim liderima čije su stranke članice najmoćnije političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Na Samitu šefova država i vlada iz redova EPP, Vučić je govorio o potrebi da evropski narodnjaci pobijede na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Takođe je prenio i rezultate koje je Srbija ostvarila u mnogim oblastima, te i o značaju stabilnosti i mira u regionu. Kako prenosE „Novosti“, govor predsjednika Srbije dobio je najveći aplauz.

Vučić je sjdio u prvom redu ispred bine, između predsjednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sjedeli su i hrvatski premijer Andrej Plenković, njegov mađarski kolega Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori, pišu "Novosti".

Izvor: Novosti.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

AR

08.11.2018 08:41

On se bori za mir I stabilnost Neznam sta da kazem

ODGOVORITE
Name

Re

08.11.2018 08:56

Bori se za izgubljeno Kosovo i diže sebi rejting, samo pametni znaju da nam više škodi Politika prema Kosovu i RS.

Name

Picousti iz Jajinaca

08.11.2018 13:41

Šta bi sa tajnim agenturama? De se dedoše?

Name

Drr mrr

08.11.2018 08:44

O kakvoj stabilnosti ti pricas Merkel pa covjek se do skora borio da zavadja narod i sad se on bori o nekakvom miru.Da li se moze vjerovati takvom covjeku juce radio jedno danas drugo sutra ce trece.

ODGOVORITE