Мурињова порука: Зашто ћутите?!

Португалац није пропустио прилику да у Торину испровоцира навијача Јувентуса! Мурињо у рату и са Торином: Пссст! Менаџер Манчестер јунајтеда тврди да је био вређан 90 минута, као и његова породица, а да он на крају није увредио никога. . .

Фудбал 08.11.2018 | 12:45
Мурињова порука: Зашто ћутите?!
Жозе Мурињо је врхунски тренер, али и сјајан шоумен и непревазиђени провокатор. То је показао још једном у Торину после утакмице са Јувентусом коју је његов Манчестер Јунајтед добио после преокрета са 2:1.

Чим је завршена утакмица, Португалац је прво спортски честитао колеги Масимилијану Алегрију, али онда је уследио гест који је изазвао салву звиждука са трибина стадиона у Торину.

Корачајући ка центру игралишта тројфени тренер је ставио руку на уву гестикулирајући као да да пита навијаче Јувентуса: Зашто ћутите?

Ушао је потом и у вербални дуел са неколицином играча Старе даме, пре свих Паулом Дибалом и Леонардом Бонућијем.

Мурињо је и након претходног меча са Јувентусом на стадиону Олд Трафорд ушао у неку врсту окршаја са навијачима Старе даме и подсетио их је да је као тренер Интера освојио чувену Триплету.

У Енглеској је недавно испао читав мали скандал око начина на који је помоћник Мауриција Сарија прославио изједначујући гол на утакмици Челси - Манчестер јунајтед (2:2).

Жозе Мурињо није пропустио прилику да "плавцима" одржи лекцију из лепог понашања, али је показао и да је "велики", прихвативши одмах Саријево извињење.

И онда, непуних 20 дана касније, после Јунајтедовог преокрета на стадиону Јувентуса (1:2), провоцирао је домаће навијаче и екипу кревељењем и држањем за ухо.

Ево како је неколико минута касније прокоментарисао цео случај у изјави за "Скај Италију".

"Дошао сам овде да радим свој посао и био сам вређан 90 минута. Гестовима после утакмице нисам увредио никога, само сам тражио од навијача да буду гласнији... Није требало то да урадим и хладне главе не бих то урадио, али после вређања моје породице, укључујући Интер, реаговао сам тако како сам реаговао", објаснио је Мурињо, својевремено освајач "трипле круне" са Јувентусовим највећим ривалом.

Португалском стручњаку одмах су на терену пришли првотимци "старе даме", пре свих Леонардо Бонући, да скрену пажњу да не би требало тако да се понаша, али се Мурињо који секунд касније опет ухватио за ухо.

О мечу у чији финиш се ушло са вођством Јувентуса 1:0, па је Хуан Мата у 86. минуту изједначио, а Бонући у 90. минуту несрећно постигао аутогол, рекао је да би "реми био најпоштенији исход".

"Дошли смо да играмо против тима који на свим нивоима има већи потенцијал од нас. Успели смо да победимо јер смо до последњег тренутка тражили начин да то урадимо и били позитивни. Фелаини је променио утакмицу за нас, нисмо га имали пре две недеље. Мата је ушао не да би извео слободан ударац, него да би 'гађао' Фелаинија центаршутевима. Бод или три, Јувентусу није било превише важно, али нама три бода драстично мењају перспективу", прокоментарисао је Мурињо.

Јуве на табели групе Х води са девет бодова, Јунајтед је сакупио седам, а трећепласирана Валенсија пет. Швајцарски првак Јанг Бојс има један бод и практично је елиминисан.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар