Murinjova poruka: Zašto ćutite?!

Portugalac nije propustio priliku da u Torinu isprovocira navijača Juventusa! Murinjo u ratu i sa Torinom: Pssst! Menadžer Mančester junajteda tvrdi da je bio vređan 90 minuta, kao i njegova porodica, a da on na kraju nije uvredio nikoga. . .

Fudbal 08.11.2018 | 12:45
Murinjova poruka: Zašto ćutite?!
Žoze Murinjo je vrhunski trener, ali i sjajan šoumen i neprevaziđeni provokator. To je pokazao još jednom u Torinu posle utakmice sa Juventusom koju je njegov Mančester Junajted dobio posle preokreta sa 2:1.

Čim je završena utakmica, Portugalac je prvo sportski čestitao kolegi Masimilijanu Alegriju, ali onda je usledio gest koji je izazvao salvu zvižduka sa tribina stadiona u Torinu.

Koračajući ka centru igrališta trojfeni trener je stavio ruku na uvu gestikulirajući kao da da pita navijače Juventusa: Zašto ćutite?

Ušao je potom i u verbalni duel sa nekolicinom igrača Stare dame, pre svih Paulom Dibalom i Leonardom Bonućijem.

Murinjo je i nakon prethodnog meča sa Juventusom na stadionu Old Traford ušao u neku vrstu okršaja sa navijačima Stare dame i podsetio ih je da je kao trener Intera osvojio čuvenu Tripletu.

U Engleskoj je nedavno ispao čitav mali skandal oko načina na koji je pomoćnik Mauricija Sarija proslavio izjednačujući gol na utakmici Čelsi - Mančester junajted (2:2).

Žoze Murinjo nije propustio priliku da "plavcima" održi lekciju iz lepog ponašanja, ali je pokazao i da je "veliki", prihvativši odmah Sarijevo izvinjenje.

I onda, nepunih 20 dana kasnije, posle Junajtedovog preokreta na stadionu Juventusa (1:2), provocirao je domaće navijače i ekipu kreveljenjem i držanjem za uho.

Evo kako je nekoliko minuta kasnije prokomentarisao ceo slučaj u izjavi za "Skaj Italiju".

"Došao sam ovde da radim svoj posao i bio sam vređan 90 minuta. Gestovima posle utakmice nisam uvredio nikoga, samo sam tražio od navijača da budu glasniji... Nije trebalo to da uradim i hladne glave ne bih to uradio, ali posle vređanja moje porodice, uključujući Inter, reagovao sam tako kako sam reagovao", objasnio je Murinjo, svojevremeno osvajač "triple krune" sa Juventusovim najvećim rivalom.

Portugalskom stručnjaku odmah su na terenu prišli prvotimci "stare dame", pre svih Leonardo Bonući, da skrenu pažnju da ne bi trebalo tako da se ponaša, ali se Murinjo koji sekund kasnije opet uhvatio za uho.

O meču u čiji finiš se ušlo sa vođstvom Juventusa 1:0, pa je Huan Mata u 86. minutu izjednačio, a Bonući u 90. minutu nesrećno postigao autogol, rekao je da bi "remi bio najpošteniji ishod".

"Došli smo da igramo protiv tima koji na svim nivoima ima veći potencijal od nas. Uspeli smo da pobedimo jer smo do poslednjeg trenutka tražili način da to uradimo i bili pozitivni. Felaini je promenio utakmicu za nas, nismo ga imali pre dve nedelje. Mata je ušao ne da bi izveo slobodan udarac, nego da bi 'gađao' Felainija centaršutevima. Bod ili tri, Juventusu nije bilo previše važno, ali nama tri boda drastično menjaju perspektivu", prokomentarisao je Murinjo.

Juve na tabeli grupe H vodi sa devet bodova, Junajted je sakupio sedam, a trećeplasirana Valensija pet. Švajcarski prvak Jang Bojs ima jedan bod i praktično je eliminisan.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar