Ивица Тодорић изручен Хрватској

Оснивач “Агрокора” Ивица Тодорић слетио је у Загреб редовним летом из Лондона и ускоро ће бити пребачен у притвор у Реметинцу, јављају хрватски медији.

Регион 07.11.2018 | 22:03
Ивица Тодорић изручен Хрватској
Тодорићу је истражни затвор одређен да не би утицао на свједоке.

Истрага против Ивице Тодорића, његових синова Ивана и Анте, као и 12 менаџера “Агрокора”, те ревизора покренута је прошле године због кризе у највећој приватној фирми у Хрватској која широм Балкана запошљава 60.000 људи.

Тодорић је побјегао из Хрватске и склонио се у Лондон, гдје је ухапшен 7. новембра прошле године на основу европског налога који је расписала Хрватска, а истог дана је пуштен на слободу уз гаранцију од 100.000 фунти и мјере опреза. 

Суд у Лондону у априлу је наредио да Тодорић буде изручен Хрватској. Суд 25. октобра није дозволио Тодорићу да поднесе жалбу поводом одлуке о његовом изручењу Хрватској да би се суочио са оптужбама за превару од неколико десетина милиона евра.

Бивши шеф “Агрокора” је одбацио све оптужбе, тврдећи да су хрватски званичници покренули политички мотивисан процес против њега.

Компанија “Агрокор” је под државном управом од априла прошле године.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гован Латиновић

08.11.2018 01:10

Ако је то у интересу цјелокупнога хрватскога народа, онда у реду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Држава Хрватска

08.11.2018 07:14

Овим је показано да је Хрватска ипак држава, да се морају поштовати текући Закони, да кривци одговарају. Случај Санадер је такође доказ постојања и дјеловања правосудног система, који се мора поштовати, без обзира на друштвене статусе одређених појединаца, за које се мисли да су заштићени својим богатством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Да

08.11.2018 14:40

Држава... исто као и БиХ, Срб, ЦГ, Мак... што би Чкаља рекао,, лоопоови, Пајо, лоопооовиии"

Name

ре недрзава хрвацка

08.11.2018 21:55

Свису сутјели кад је дјецу запосљавао од политицара сад га деру ко вук јање некаје покрао подрзавам га у томе