Ivica Todorić izručen Hrvatskoj

Osnivač “Agrokora” Ivica Todorić sletio je u Zagreb redovnim letom iz Londona i uskoro će biti prebačen u pritvor u Remetincu, javljaju hrvatski mediji.

Region 07.11.2018 | 22:03
Ivica Todorić izručen Hrvatskoj
Todoriću je istražni zatvor određen da ne bi uticao na svjedoke.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, kao i 12 menadžera “Agrokora”, te revizora pokrenuta je prošle godine zbog krize u najvećoj privatnoj firmi u Hrvatskoj koja širom Balkana zapošljava 60.000 ljudi.

Todorić je pobjegao iz Hrvatske i sklonio se u London, gdje je uhapšen 7. novembra prošle godine na osnovu evropskog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz garanciju od 100.000 funti i mjere opreza. 

Sud u Londonu u aprilu je naredio da Todorić bude izručen Hrvatskoj. Sud 25. oktobra nije dozvolio Todoriću da podnese žalbu povodom odluke o njegovom izručenju Hrvatskoj da bi se suočio sa optužbama za prevaru od nekoliko desetina miliona evra.

Bivši šef “Agrokora” je odbacio sve optužbe, tvrdeći da su hrvatski zvaničnici pokrenuli politički motivisan proces protiv njega.

Kompanija “Agrokor” je pod državnom upravom od aprila prošle godine.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Govan Latinović

08.11.2018 02:10

Ako je to u interesu cjelokupnoga hrvatskoga naroda, onda u redu!

ODGOVORITE
Name

Država Hrvatska

08.11.2018 08:14

Ovim je pokazano da je Hrvatska ipak država, da se moraju poštovati tekući Zakoni, da krivci odgovaraju. Slučaj Sanader je takođe dokaz postojanja i djelovanja pravosudnog sistema, koji se mora poštovati, bez obzira na društvene statuse određenih pojedinaca, za koje se misli da su zaštićeni svojim bogatstvom.

ODGOVORITE
Name

Da Da

08.11.2018 15:40

Država... isto kao i BiH, Srb, CG, Mak... što bi Čkalja rekao,, loopoovi, Pajo, loopoooviii"

Name

re nedrzava hrvacka

08.11.2018 22:55

Svisu sutjeli kad je djecu zaposljavao od politicara sad ga deru ko vuk janje nekaje pokrao podrzavam ga u tome