Интерпол није добио захтјев

Доказ да не постоји воља да се открију налогодавци, као и мотив покушаја убиства на новинара наше куће Владимира Ковачевића, је то што Интерпол у Сарајеву ни мјесец дана након бјекства другог нападача, није добио захтјев за расписивање међународне потјернице.

Република Српска 07.11.2018 | 21:24
Интерпол није добио захтјев
"Обавјештавамо Вас да Дирекција за координација полицијских тијела БиХ, Национални централни биро Интерпол Сарајево до овог тренутка није запримио наредбу Окружног суда у Бањалуци за расписивање међународне потјернице за лицем Дукић Недељко", саопштено је из Интерпола Сарајево.

Из Окружног суда у Бањалуци су након низа наших дописа потврдили да је за Недељком Дукићем расписана само централна потјерница, што у случају његовог бјекства, према појединим наводима, у Словенију, не значи ништа.

Централна потјерница се расписује само за подручје Босне и Херцеговине, а у овом случају је било неопходно расписивање међународне. Из Окружног суда тврде да су послали захтјеве према МУП – у Српске, Граничној полицији БиХ и Министарству безбједности БиХ, али да одговора није било. Разлог нису навели.

 "Због тог је поновљена достава Министарству безбједности БиХ - НЦБ Интерпол, 29. октобра ове године, али је поновљена достава враћена овом суду са назнаком да се Министарство безбједности не налази на адреси Трг Босне и Херцеговине број 1.  Након тога  ЦЈБ Бањалука обавијестило је овај суд да се Министарство безбједности/сигурности БиХ - НЦБ Интерпол налази на адреси  ул. Босне сребрене бб Сарајево, те је поновљена достава  05. новембра", поручују из Окружног суда у Бањалуци.

Из бањалучког окружног тужилаштва су нам поручили да је истрага у вези са покушајем убиства Владимира Ковачевића у току, те да су они урадили што је до њих, а то је слање захтјева према Окружном суду за расписивање потјернице.

Владимир Ковачевић поручује да не жели да врши притисак на суд.

"Није да вршим притисак на суд, али просто тренутно начин на који раде захтијева постављање питања. Не очекујем  да ће се открити потпуна истина, битни су ови нападачи наравно, треба да сносе одговорност, али много битније је да су открију налогодавци", каже Владимир Ковачевић, новинар БН телевизије.

Ковачевић је нападнут 26. августа ове године, увече, када се враћао с посла и то металним палицама. Ухапшен је убрзо један од нападача Марко Чолић из Лакташа, док се за другим нападачем Недељком Дукићем из Кнежева и даље трага.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мк

07.11.2018 20:47

Јасно ко дан и због недостатка доказа оптузени се пуста на слободу па то је код насег суда нормална појава они су у Додиковом систему тј пирамиди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да,да хоце

07.11.2018 21:40

А потјерницу треба да расписе онај ко је наруцио убиство...

Name

Коментар

07.11.2018 21:33

Народе спреми се за свој помор.Овде мјеста за нормалне и постене висе нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фј

07.11.2018 21:39

ДА.ИМА.ВОЉЕ.И.ДА.СЕ.ПОСТУЈЕ.ЗАКОН.ДО.САД.БИ.ДАВНО.БИЛИ.ПОХАПСЕНИ.И.ПРОЦЕСУИРАНИ.И.БИЛИ.ИЗА.РЕСЕТАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

08.11.2018 05:40

Е баш интерпол трага за неким ко се потуче, нема паметнијег посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

08.11.2018 05:50

Неће МУП рс да пошаље ста вам је Сарајево криво сами ћете ви себе уништити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

08.11.2018 06:21

Како мозе расписат потјерницу кадце одма да лети са те фотеље тоје била наредба дага убију ал ето даде бог даје презивио

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

08.11.2018 06:28

Ове фотографије плаћеника само помажу Додику да страх завлада у народу и да се не исплати непослушан бити. Из свих дешавања у РС Од бројних неразјашњених убистава, премлаћивања, уцјена ,претњи од стране председника , крађе избора итд . а апел и борба недаје резултате,немаш се коме жалити. Само могу поручити , спашавај се ко може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Застита

08.11.2018 08:06

Хе хе па неће ни добит то више јасно свима..

ОДГОВОРИТЕ