Interpol nije dobio zahtjev

Dokaz da ne postoji volja da se otkriju nalogodavci, kao i motiv pokušaja ubistva na novinara naše kuće Vladimira Kovačevića, je to što Interpol u Sarajevu ni mjesec dana nakon bjekstva drugog napadača, nije dobio zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice.

Republika Srpska 07.11.2018 | 21:24
Interpol nije dobio zahtjev
"Obavještavamo Vas da Direkcija za koordinacija policijskih tijela BiH, Nacionalni centralni biro Interpol Sarajevo do ovog trenutka nije zaprimio naredbu Okružnog suda u Banjaluci za raspisivanje međunarodne potjernice za licem Dukić Nedeljko", saopšteno je iz Interpola Sarajevo.

Iz Okružnog suda u Banjaluci su nakon niza naših dopisa potvrdili da je za Nedeljkom Dukićem raspisana samo centralna potjernica, što u slučaju njegovog bjekstva, prema pojedinim navodima, u Sloveniju, ne znači ništa.

Centralna potjernica se raspisuje samo za područje Bosne i Hercegovine, a u ovom slučaju je bilo neophodno raspisivanje međunarodne. Iz Okružnog suda tvrde da su poslali zahtjeve prema MUP – u Srpske, Graničnoj policiji BiH i Ministarstvu bezbjednosti BiH, ali da odgovora nije bilo. Razlog nisu naveli.

 "Zbog tog je ponovljena dostava Ministarstvu bezbjednosti BiH - NCB Interpol, 29. oktobra ove godine, ali je ponovljena dostava vraćena ovom sudu sa naznakom da se Ministarstvo bezbjednosti ne nalazi na adresi Trg Bosne i Hercegovine broj 1.  Nakon toga  CJB Banjaluka obavijestilo je ovaj sud da se Ministarstvo bezbjednosti/sigurnosti BiH - NCB Interpol nalazi na adresi  ul. Bosne srebrene bb Sarajevo, te je ponovljena dostava  05. novembra", poručuju iz Okružnog suda u Banjaluci.

Iz banjalučkog okružnog tužilaštva su nam poručili da je istraga u vezi sa pokušajem ubistva Vladimira Kovačevića u toku, te da su oni uradili što je do njih, a to je slanje zahtjeva prema Okružnom sudu za raspisivanje potjernice.

Vladimir Kovačević poručuje da ne želi da vrši pritisak na sud.

"Nije da vršim pritisak na sud, ali prosto trenutno način na koji rade zahtijeva postavljanje pitanja. Ne očekujem  da će se otkriti potpuna istina, bitni su ovi napadači naravno, treba da snose odgovornost, ali mnogo bitnije je da su otkriju nalogodavci", kaže Vladimir Kovačević, novinar BN televizije.

Kovačević je napadnut 26. avgusta ove godine, uveče, kada se vraćao s posla i to metalnim palicama. Uhapšen je ubrzo jedan od napadača Marko Čolić iz Laktaša, dok se za drugim napadačem Nedeljkom Dukićem iz Kneževa i dalje traga.



BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mk

07.11.2018 20:47

Jasno ko dan i zbog nedostatka dokaza optuzeni se pusta na slobodu pa to je kod naseg suda normalna pojava oni su u Dodikovom sistemu tj piramidi

ODGOVORITE
Name

Da,da hoce

07.11.2018 21:40

A potjernicu treba da raspise onaj ko je narucio ubistvo...

Name

Komentar

07.11.2018 21:33

Narode spremi se za svoj pomor.Ovde mjesta za normalne i postene vise nema

ODGOVORITE
Name

Fj

07.11.2018 21:39

DA.IMA.VOLJE.I.DA.SE.POSTUJE.ZAKON.DO.SAD.BI.DAVNO.BILI.POHAPSENI.I.PROCESUIRANI.I.BILI.IZA.RESETAKA

ODGOVORITE
Name

Kole

08.11.2018 05:40

E baš interpol traga za nekim ko se potuče, nema pametnijeg posla.

ODGOVORITE
Name

Damir

08.11.2018 05:50

Neće MUP rs da pošalje sta vam je Sarajevo krivo sami ćete vi sebe uništiti

ODGOVORITE
Name

Austria

08.11.2018 06:21

Kako moze raspisat potjernicu kadce odma da leti sa te fotelje toje bila naredba daga ubiju al eto dade bog daje prezivio

ODGOVORITE
Name

@Роки

08.11.2018 06:28

Ове фотографије плаћеника само помажу Додику да страх завлада у народу и да се не исплати непослушан бити. Из свих дешавања у РС Од бројних неразјашњених убистава, премлаћивања, уцјена ,претњи од стране председника , крађе избора итд . а апел и борба недаје резултате,немаш се коме жалити. Само могу поручити , спашавај се ко може.

ODGOVORITE
Name

Zastita

08.11.2018 08:06

He he pa neće ni dobit to više jasno svima..

ODGOVORITE