ЛН: Списак Црногораца за Србију и Румунију...

По тројица из Партизана и Чуке, један из Звезде, висе Јоветић и Вукчевић. . .  „Ни овог пута не можемо без повреда“, истиче селектор Љубиша Тумбаковић.

Фудбал 08.11.2018 | 10:45
ЛН: Списак Црногораца за Србију и Румунију...
Остао је Љубиша Тумбаковић веран принципима, проверене снаге ставио је на списак Црне Горе за завршне мечеве Лиге нација, што значи да за гостовање Србији (17. новембар у Београду) и дуел са Румунијом (20. новембар у Подгорици) рачуна на фудбалере који су изнели највећи део досадашњег такмичења.

Последично томе, на списку је трилинг везиста из Партизана (Марко Јанковић, Небојша Косовић и АлександарШћекић), као и десни бек Црвене звезде (Филип Стојковић), а занимљиво је да су на списку још тројица фудбалера из Суперлиге, сви из Чукаричког (Асмир Кајевић, Дарко Зорић и Борис Копитовић).

„Определили смо се за играче који су део репрезентације дужи временски период. Желимо да циклус утакмица који траје три месеца, завршимо групом играча која представља чврство језгро репрезентације. Немамо простора за експериментисање и тражење нових играча, за тако нешто ћемо прилику тражити у наредном периоду“, предочио је селектор Љубиша Тумбаковић.

Проблем искусном стручњаку представља чињеница да се опет повредио Стеван Јоветић, те иако је на списку, капитен репрезентације је под великим знаком питања. Баш као и везиста Левантеа, Никола Вукчевић. Једина повољна околност је повратак Стефана Савића, који све чешће игра за Атлетико.

„Ни овог пута не можемо без повреда па ће списак сигурно претрпети измене. Готово сигурно не можемо да рачунамо на Стевана Јоветића који се још није опоравио од повреде... Надамо се да ће се на томе зауставити. Кроз ове две утакмице можемо да добијемо све или да не добијемо ништа. Морамо да будемо мудри, одиграмо паметно у Београду против Србије. После тог дуела очекује нас меч са Румунијом у ком морамо да пружимо све од себе како бисмо остварили добар резултат“, напоменуо јеЉубиша Тумбаковић.

Почетак припрема селекције Црне Гора заказан је за недељу од 18 часова на главном терену Тренинг кампа ФСЦГ.

СПИСАК ЦРНЕ ГОРЕ

Голмани: Данијел Петковић (Лоријен), Милан Мијатовић (Будућност), Дамир Љуљановић (ОФК Титоград);

Дефанзивци: Стефан Савић (Атлетико Мадрид), Жарко Томашевић (Остенде), Марко Симић (Пахтакор), Адам Марушић (Лацио), Филип Стојковић (Црвена звезда), Емрах Климента (Сакраменто), Борис Копитовић (Чукарички), Ристо Радуновић (Астра);

Везисти: Никола Вукчевић (Леванте), Марко Вешовић (Легија), Владимир Јововић (Јаблонец), Александар Шћекић (Партизан), Марко Јанковић (Партизан), Мирко Иванић (БАТЕ Борисов), Небојша Косовић (Партизан), Александар Бољевић (Васланд Беверен), Дарко Зорић (Чукарички), Лука Мирковић (Будућност), Асмир Кајевић (Чукарички), Дени Хочко (Фамаликао);

Нападачи: Фатос Бећирај (Макаби Нетања), Стеван Јоветић (Монако), Стефан Мугоша (Инчон јунајтед) и Лука Ђорђевић (Арсенал Тула).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар