LN: Spisak Crnogoraca za Srbiju i Rumuniju...

Po trojica iz Partizana i Čuke, jedan iz Zvezde, vise Jovetić i Vukčević. . .  „Ni ovog puta ne možemo bez povreda“, ističe selektor Ljubiša Tumbaković.

Fudbal 08.11.2018 | 10:45
LN: Spisak Crnogoraca za Srbiju i Rumuniju...
Ostao je Ljubiša Tumbaković veran principima, proverene snage stavio je na spisak Crne Gore za završne mečeve Lige nacija, što znači da za gostovanje Srbiji (17. novembar u Beogradu) i duel sa Rumunijom (20. novembar u Podgorici) računa na fudbalere koji su izneli najveći deo dosadašnjeg takmičenja.

Posledično tome, na spisku je triling vezista iz Partizana (Marko Janković, Nebojša Kosović i AleksandarŠćekić), kao i desni bek Crvene zvezde (Filip Stojković), a zanimljivo je da su na spisku još trojica fudbalera iz Superlige, svi iz Čukaričkog (Asmir Kajević, Darko Zorić i Boris Kopitović).

„Opredelili smo se za igrače koji su deo reprezentacije duži vremenski period. Želimo da ciklus utakmica koji traje tri meseca, završimo grupom igrača koja predstavlja čvrstvo jezgro reprezentacije. Nemamo prostora za eksperimentisanje i traženje novih igrača, za tako nešto ćemo priliku tražiti u narednom periodu“, predočio je selektor Ljubiša Tumbaković.

Problem iskusnom stručnjaku predstavlja činjenica da se opet povredio Stevan Jovetić, te iako je na spisku, kapiten reprezentacije je pod velikim znakom pitanja. Baš kao i vezista Levantea, Nikola Vukčević. Jedina povoljna okolnost je povratak Stefana Savića, koji sve češće igra za Atletiko.

„Ni ovog puta ne možemo bez povreda pa će spisak sigurno pretrpeti izmene. Gotovo sigurno ne možemo da računamo na Stevana Jovetića koji se još nije oporavio od povrede... Nadamo se da će se na tome zaustaviti. Kroz ove dve utakmice možemo da dobijemo sve ili da ne dobijemo ništa. Moramo da budemo mudri, odigramo pametno u Beogradu protiv Srbije. Posle tog duela očekuje nas meč sa Rumunijom u kom moramo da pružimo sve od sebe kako bismo ostvarili dobar rezultat“, napomenuo jeLjubiša Tumbaković.

Početak priprema selekcije Crne Gora zakazan je za nedelju od 18 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG.

SPISAK CRNE GORE

Golmani: Danijel Petković (Lorijen), Milan Mijatović (Budućnost), Damir Ljuljanović (OFK Titograd);

Defanzivci: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Ostende), Marko Simić (Pahtakor), Adam Marušić (Lacio), Filip Stojković (Crvena zvezda), Emrah Klimenta (Sakramento), Boris Kopitović (Čukarički), Risto Radunović (Astra);

Vezisti: Nikola Vukčević (Levante), Marko Vešović (Legija), Vladimir Jovović (Jablonec), Aleksandar Šćekić (Partizan), Marko Janković (Partizan), Mirko Ivanić (BATE Borisov), Nebojša Kosović (Partizan), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren), Darko Zorić (Čukarički), Luka Mirković (Budućnost), Asmir Kajević (Čukarički), Deni Hočko (Famalikao);

Napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja), Stevan Jovetić (Monako), Stefan Mugoša (Inčon junajted) i Luka Đorđević (Arsenal Tula).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar