Повлачи се Агњешка Радванска?!

Пољска тенисерка због великог здравственог проблема размишља о пензионисању!

Тенис 10.11.2018 | 11:30
Повлачи се Агњешка Радванска?!
Агњешка Радванска је у великом проблему за који нема решење, па размишља да заврши тениску каријеру.

Пољакиња, која је у марту напунила 29 година, већ дуго се мучи са повредом стопала, због које је још у септембру завршила сезону.

"То је проблем који не може да се отклони операцијом, тако да за њега нема решења. Било да носим штикле или патике, једнако ме боли стопало. Једноставно речено, стопало моје леве ноге је толико уништено због трчања да не може дуго да издржи напор",објаснила је за Еуроспорт некада друга тенисерка света.

Она је ове сезоне бележила веома слабе резултате, а најбољи учинак остварила је на турниру у Истборну, пред Вимблдон, где је стигла до полуфинала.

"Једноставно моје стопало се брзо 'упали'. Чак ме и грчеви буде током ноћи, а ниједна ињекција ми не помаже".

Радванска је рекла да не губи наду да ће бити у стању да настави да се такмичи, али и поручила да није сигурна да ће успети у тој намери. Она би ускоро требало да донесе одлуку о наставку каријере.

"За сада моји планови су искључиво везани за опоравак. Следеће недеље требало би да буде познато када ћу се вратити на терен, и да ли ћу уопште то моћи да урадим", навела је Радванска, која је тренутно на 75. месту WТА листе.

"Нисам још пријавила ниједан турнир у 2019. години, јер не знам шта ће бити. Тренутно сам између чекића и наковња", навела је финалисткиња Вимблдона 2012. године.

Њен тренер Томаш Викторовски не губи наду да ће се Агњешка ипак вратити тенису.

"Само она зна кроз какве је проблеме недавно прошла. Тренутно не могу да кажем да ли ће се вратити на почетку сезоне или можда тек на Вимблдону следеће године", поручио је Викторовски.

Агњешка Радванска најбољи пласман на WТА листи имала је у јулу 2012. када је била друга играчица света, а три године касније тријумфовала је на завршном турниру сезоне.

Укупно је у каријери освојила 20 WТА пехара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар