Povlači se Agnješka Radvanska?!

Poljska teniserka zbog velikog zdravstvenog problema razmišlja o penzionisanju!

Tenis 10.11.2018 | 11:30
Povlači se Agnješka Radvanska?!
Agnješka Radvanska je u velikom problemu za koji nema rešenje, pa razmišlja da završi tenisku karijeru.

Poljakinja, koja je u martu napunila 29 godina, već dugo se muči sa povredom stopala, zbog koje je još u septembru završila sezonu.

"To je problem koji ne može da se otkloni operacijom, tako da za njega nema rešenja. Bilo da nosim štikle ili patike, jednako me boli stopalo. Jednostavno rečeno, stopalo moje leve noge je toliko uništeno zbog trčanja da ne može dugo da izdrži napor",objasnila je za Eurosport nekada druga teniserka sveta.

Ona je ove sezone beležila veoma slabe rezultate, a najbolji učinak ostvarila je na turniru u Istbornu, pred Vimbldon, gde je stigla do polufinala.

"Jednostavno moje stopalo se brzo 'upali'. Čak me i grčevi bude tokom noći, a nijedna injekcija mi ne pomaže".

Radvanska je rekla da ne gubi nadu da će biti u stanju da nastavi da se takmiči, ali i poručila da nije sigurna da će uspeti u toj nameri. Ona bi uskoro trebalo da donese odluku o nastavku karijere.

"Za sada moji planovi su isključivo vezani za oporavak. Sledeće nedelje trebalo bi da bude poznato kada ću se vratiti na teren, i da li ću uopšte to moći da uradim", navela je Radvanska, koja je trenutno na 75. mestu WTA liste.

"Nisam još prijavila nijedan turnir u 2019. godini, jer ne znam šta će biti. Trenutno sam između čekića i nakovnja", navela je finalistkinja Vimbldona 2012. godine.

Njen trener Tomaš Viktorovski ne gubi nadu da će se Agnješka ipak vratiti tenisu.

"Samo ona zna kroz kakve je probleme nedavno prošla. Trenutno ne mogu da kažem da li će se vratiti na početku sezone ili možda tek na Vimbldonu sledeće godine", poručio je Viktorovski.

Agnješka Radvanska najbolji plasman na WTA listi imala je u julu 2012. kada je bila druga igračica sveta, a tri godine kasnije trijumfovala je na završnom turniru sezone.

Ukupno je u karijeri osvojila 20 WTA pehara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar