"У Напуљ као аутсајдери, али - нека се причува Наполи"!

Самопоуздање кључа у Љутице Богдана!

Фудбал 08.11.2018 | 09:45
"У Напуљ као аутсајдери, али - нека се причува Наполи"!
"Нека буде што бити не може", поручили су навијачи Црвене звезде уочи дуела са Ливерпулом.

И - било је.

Црвена звезда је победила вицешампиона Европе 2:0 и запањила фудбалску јавност широм планете.

Милан Павков је головима у 22. и 29. минуту постао херој навијача црвено-белих, а тим Владана Милојевића још једном показао да - бар на домаћем терену - неће бити "лак залогај" много моћнијим ривалима.

"Ово је плод хемије која се одиграла између тима, који је спремно дочекао овај сусрет, наше публике и нашег стадиона 'Рајко Митић'. То је енергија која је многим екипама великих клубова који су гостовали овде била пресудна да изгубе утакмицу", констатовао је председник Црвене звезде, Светозар Мијаиловић, гостујући на ТВ Пинк и додао:

"Оно што се десило у уторак увече показује да је Црвена звезда својим играма, створила атмосферу која ретко где може да се види на стадионима широм Европе".

Први човек клуба нахвалио је тренера Милојевића и његове најближе сараднике.

"Фудбал је колективна игра и некада искочи неки појединац који реши утакмицу, али не може се без тимског рада и струке која припрема сваку утакмицу, а наш стручни штаб на челу са Владаном Милојевићем то врло темељно ради и то се видело".

Мијаиловић је истакао и фантастичну атмосферу на трибинама "Маракане".

"Радује ме атмосфера која је послата из Београда. Порука наших навијача је нешто што афирмише и град Београд и Србију. Без те енергије која се пренесе на играче тешко је остварити овако добар резултат".

Захвалност навијачима упутио је и спортски директор Митар Мркела.

"Публика је била фантастична, 12. играч. Играчи су знали да енергију са трибина 'спусте' на терен".

Присетио се Мркела и коментара одмах после жреба који је Звезди за ривале доделио громаде попут Ливерпула, Пари Сен Жермена и Наполија.

"Тешко је рећи да ли сам ово очекивао. Ја сам увек говорио о оваквим утакмицама да ми не смемо и не морамо да размишљамо о резултату, већ о доброј игри. Веровао сам увек у квалитет ових играча. Кад смо извукли групу, знали смо да смо аутсајдер, ово је била најтежа рачуница, говорили су да је 'група смрти' и да Звезда вероватно никоме не може да помрси рачуне", рекао је и потом додао:

"Рекли смо да ћемо бити незгдан аутсајдер. Било је потребно и привикавање на овакве утакмице. Не играмо, нажалост, у нашој лиги утакмице овакве динамике, темпа... Било је мало и респекта према играчима Пари Сен Жермена и Ливерпула на страни и изазов је био припремити играче да више верују у себе".

И сам некада фудбалер црвено-белих открио је шта је рекао играчима пред излазак на терен.

''Пре утакмице сам им рекао да верујем у добар и повољан резултат... На нама је да будемо са обе ноге на земљи, као што смо увек и били и наставимо да оправдавамо улогу тог 'незгодног аутсајдера...Дефинитивно наша група постаје најгледанија у Лиги шампиона, као једина у којој сва четири тима и даље имају прилику да се квалификују у наредну фазу. Ми смо и даље аутсајдери. Путујемо у Напуљ као аутсајдер, али нека се причува Наполи", поручио је спортски директор предстојећем ривалу.

Председник клуба је био умеренији:

"Очекујем да пружимо добру игру, да се звездаши радују. Мислим да смо им већ пружили велико задовољство".

Током гостовања на ТВ Пинк, Мијаиловић је подсетио да је протеклих месеци урађено доста тога на реновирању стадиона, али и да је недавно расписан конкурс на који се јавио велики број заинтересованих фирми.

"У поступку је конкурс за реновирање стадиона на који се јавило 26 реномираних фирми из земље и света. Постоје две опције - са атлетском стазом и без ње. Видећемо каква ће решења бити. Држава је спремна да помогне јачање инфраструктуре, јер наш стадион не задовољава у потпуности критеријуме за одржавање европског такмичења и са великим напорима прилагодили смо га одигравању утакмица Лиге шампиона. Надамо се да ће следећа европска такмичења бити на доста опремљенијем стадиону него што је сада", прижељкује Звездин председник.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар