"U Napulj kao autsajderi, ali - neka se pričuva Napoli"!

Samopouzdanje ključa u Ljutice Bogdana!

Fudbal 08.11.2018 | 09:45
"U Napulj kao autsajderi, ali - neka se pričuva Napoli"!
"Neka bude što biti ne može", poručili su navijači Crvene zvezde uoči duela sa Liverpulom.

I - bilo je.

Crvena zvezda je pobedila vicešampiona Evrope 2:0 i zapanjila fudbalsku javnost širom planete.

Milan Pavkov je golovima u 22. i 29. minutu postao heroj navijača crveno-belih, a tim Vladana Milojevića još jednom pokazao da - bar na domaćem terenu - neće biti "lak zalogaj" mnogo moćnijim rivalima.

"Ovo je plod hemije koja se odigrala između tima, koji je spremno dočekao ovaj susret, naše publike i našeg stadiona 'Rajko Mitić'. To je energija koja je mnogim ekipama velikih klubova koji su gostovali ovde bila presudna da izgube utakmicu", konstatovao je predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović, gostujući na TV Pink i dodao:

"Ono što se desilo u utorak uveče pokazuje da je Crvena zvezda svojim igrama, stvorila atmosferu koja retko gde može da se vidi na stadionima širom Evrope".

Prvi čovek kluba nahvalio je trenera Milojevića i njegove najbliže saradnike.

"Fudbal je kolektivna igra i nekada iskoči neki pojedinac koji reši utakmicu, ali ne može se bez timskog rada i struke koja priprema svaku utakmicu, a naš stručni štab na čelu sa Vladanom Milojevićem to vrlo temeljno radi i to se videlo".

Mijailović je istakao i fantastičnu atmosferu na tribinama "Marakane".

"Raduje me atmosfera koja je poslata iz Beograda. Poruka naših navijača je nešto što afirmiše i grad Beograd i Srbiju. Bez te energije koja se prenese na igrače teško je ostvariti ovako dobar rezultat".

Zahvalnost navijačima uputio je i sportski direktor Mitar Mrkela.

"Publika je bila fantastična, 12. igrač. Igrači su znali da energiju sa tribina 'spuste' na teren".

Prisetio se Mrkela i komentara odmah posle žreba koji je Zvezdi za rivale dodelio gromade poput Liverpula, Pari Sen Žermena i Napolija.

"Teško je reći da li sam ovo očekivao. Ja sam uvek govorio o ovakvim utakmicama da mi ne smemo i ne moramo da razmišljamo o rezultatu, već o dobroj igri. Verovao sam uvek u kvalitet ovih igrača. Kad smo izvukli grupu, znali smo da smo autsajder, ovo je bila najteža računica, govorili su da je 'grupa smrti' i da Zvezda verovatno nikome ne može da pomrsi račune", rekao je i potom dodao:

"Rekli smo da ćemo biti nezgdan autsajder. Bilo je potrebno i privikavanje na ovakve utakmice. Ne igramo, nažalost, u našoj ligi utakmice ovakve dinamike, tempa... Bilo je malo i respekta prema igračima Pari Sen Žermena i Liverpula na strani i izazov je bio pripremiti igrače da više veruju u sebe".

I sam nekada fudbaler crveno-belih otkrio je šta je rekao igračima pred izlazak na teren.

''Pre utakmice sam im rekao da verujem u dobar i povoljan rezultat... Na nama je da budemo sa obe noge na zemlji, kao što smo uvek i bili i nastavimo da opravdavamo ulogu tog 'nezgodnog autsajdera...Definitivno naša grupa postaje najgledanija u Ligi šampiona, kao jedina u kojoj sva četiri tima i dalje imaju priliku da se kvalifikuju u narednu fazu. Mi smo i dalje autsajderi. Putujemo u Napulj kao autsajder, ali neka se pričuva Napoli", poručio je sportski direktor predstojećem rivalu.

Predsednik kluba je bio umereniji:

"Očekujem da pružimo dobru igru, da se zvezdaši raduju. Mislim da smo im već pružili veliko zadovoljstvo".

Tokom gostovanja na TV Pink, Mijailović je podsetio da je proteklih meseci urađeno dosta toga na renoviranju stadiona, ali i da je nedavno raspisan konkurs na koji se javio veliki broj zainteresovanih firmi.

"U postupku je konkurs za renoviranje stadiona na koji se javilo 26 renomiranih firmi iz zemlje i sveta. Postoje dve opcije - sa atletskom stazom i bez nje. Videćemo kakva će rešenja biti. Država je spremna da pomogne jačanje infrastrukture, jer naš stadion ne zadovoljava u potpunosti kriterijume za održavanje evropskog takmičenja i sa velikim naporima prilagodili smo ga odigravanju utakmica Lige šampiona. Nadamo se da će sledeća evropska takmičenja biti na dosta opremljenijem stadionu nego što je sada", priželjkuje Zvezdin predsednik.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar