Кирјос код психолога!

"Почео сам да идем на терапије код психолога и мислим да такве ствари више не треба да кријем", поручио је аустралијски тенисер, који је имао проблеме на терену ове сезоне.  Аустралијски тенисер Ник Киријос жели да се што пре врати на врх. У циљу побољшања резултата ангажовао је чак и психолога.

Тенис 09.11.2018 | 12:30
Кирјос код психолога!
Ник Кирјос је последњих година у центру пажње више због свог понашања него због игре. Често се сукобљавао са судијама, ломио рекете, псовао, а током појединих мечева није био ни заинтересован за игру.

Он је сезону завршио у октобру због повреде лакта, после које се повукао са Купа Кремља у Москви.

Вратио се у Аустралију где ће се припремити за нову сезону, али и где ради на свом менталном здрављу.

"Мучио сам се са неколико ствари на терену и ван њега ове године, није било лако. Али, почео сам да идем код психолога и покушавам да будем најздравији. То радим и мислим да такве ствари више не треба да кријем", рекао је Кирјос аустралијским медијима, пренео је "Скај".

Током меча на УС Опену у августу главни судија Мохамед Лајани је пришао Кирјосу и разговарао са њим, храбрећи га да не одустаје, након чега је добио и суспензију, јер је прекршио овлашћења.

Прошлог месеца је испао у прво, колу мастерса у Шангају, где су га такође критиковали због слабог залагања.

Кирјос је рекао да је "веома срећан" што има међународну тениску каријеру и најавио да ће променити распоред на турнирима како би избегао проблеме из ове године, пре свега на психолошком плану.

"Са мојим тимом ћу кориговати распоред, мислим да претходних година није био добар, пошто ниједном нисам дочекао крај сезоне", навео је 37. тенисер света.

Кирјос, који је тренутно 37. на АТП листи, вратио се кући у Канберу где ће обавити припреме за наредну сезону.

У октобру је на "Купу Кремља" повредио лакат после чега је за њега сезона завршена, а сада је поручио да ће учинити све да у 2019. покаже сав потенцијал.

"Било је очигледно да сам имао проблема са неким стварима, како на терену, тако и ван њега, тако да није било нимало једноставно пролазити кроз све то. Није тајна, ангажовао сам неке психологе који ми помажу. Јасно је да сам можда и превише чекао са том одлуком. Почео сам да идем на терапије, отворенији сам када причам о свему томе и осећам да нема разлога да кријем било шта", рекао је Кирјос за локални лист "Канбера Тајмс". 

Љубитеље тениса највише су нервирали Кирјосова равнодушност на терену и инциденти којима је склон. На УС Опену му је судија Мохамед Лајани замерио што се не залаже више, чиме је прекорачио своје овлашћење и на крају и сам био кажњен, док је због пораза у првом кола Мастерса у Шангају, млади Аустралијанац такође био критикован. 

Кирјос је најавио крупне промене за наредну сезону као и да ће направити најбољи могући распоред турнира на којима ће учествовати. 

"Радим на прављењу распореда са својим тимом. Мислим да сам у последњих неколико година доста грешио по том питању, ниједном нисам издржао да играм до краја сезоне", закључио је Кирјос. 

Његова највиша позиција на АТП листи била је 13. место које је достигао у октобру 2016. године.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар