Kirjos kod psihologa!

"Počeo sam da idem na terapije kod psihologa i mislim da takve stvari više ne treba da krijem", poručio je australijski teniser, koji je imao probleme na terenu ove sezone.  Australijski teniser Nik Kirijos želi da se što pre vrati na vrh. U cilju poboljšanja rezultata angažovao je čak i psihologa.

Tenis 09.11.2018 | 12:30
Kirjos kod psihologa!
Nik Kirjos je poslednjih godina u centru pažnje više zbog svog ponašanja nego zbog igre. Često se sukobljavao sa sudijama, lomio rekete, psovao, a tokom pojedinih mečeva nije bio ni zainteresovan za igru.

On je sezonu završio u oktobru zbog povrede lakta, posle koje se povukao sa Kupa Kremlja u Moskvi.

Vratio se u Australiju gde će se pripremiti za novu sezonu, ali i gde radi na svom mentalnom zdravlju.

"Mučio sam se sa nekoliko stvari na terenu i van njega ove godine, nije bilo lako. Ali, počeo sam da idem kod psihologa i pokušavam da budem najzdraviji. To radim i mislim da takve stvari više ne treba da krijem", rekao je Kirjos australijskim medijima, preneo je "Skaj".

Tokom meča na US Openu u avgustu glavni sudija Mohamed Lajani je prišao Kirjosu i razgovarao sa njim, hrabreći ga da ne odustaje, nakon čega je dobio i suspenziju, jer je prekršio ovlašćenja.

Prošlog meseca je ispao u prvo, kolu mastersa u Šangaju, gde su ga takođe kritikovali zbog slabog zalaganja.

Kirjos je rekao da je "veoma srećan" što ima međunarodnu tenisku karijeru i najavio da će promeniti raspored na turnirima kako bi izbegao probleme iz ove godine, pre svega na psihološkom planu.

"Sa mojim timom ću korigovati raspored, mislim da prethodnih godina nije bio dobar, pošto nijednom nisam dočekao kraj sezone", naveo je 37. teniser sveta.

Kirjos, koji je trenutno 37. na ATP listi, vratio se kući u Kanberu gde će obaviti pripreme za narednu sezonu.

U oktobru je na "Kupu Kremlja" povredio lakat posle čega je za njega sezona završena, a sada je poručio da će učiniti sve da u 2019. pokaže sav potencijal.

"Bilo je očigledno da sam imao problema sa nekim stvarima, kako na terenu, tako i van njega, tako da nije bilo nimalo jednostavno prolaziti kroz sve to. Nije tajna, angažovao sam neke psihologe koji mi pomažu. Jasno je da sam možda i previše čekao sa tom odlukom. Počeo sam da idem na terapije, otvoreniji sam kada pričam o svemu tome i osećam da nema razloga da krijem bilo šta", rekao je Kirjos za lokalni list "Kanbera Tajms". 

Ljubitelje tenisa najviše su nervirali Kirjosova ravnodušnost na terenu i incidenti kojima je sklon. Na US Openu mu je sudija Mohamed Lajani zamerio što se ne zalaže više, čime je prekoračio svoje ovlašćenje i na kraju i sam bio kažnjen, dok je zbog poraza u prvom kola Mastersa u Šangaju, mladi Australijanac takođe bio kritikovan. 

Kirjos je najavio krupne promene za narednu sezonu kao i da će napraviti najbolji mogući raspored turnira na kojima će učestvovati. 

"Radim na pravljenju rasporeda sa svojim timom. Mislim da sam u poslednjih nekoliko godina dosta grešio po tom pitanju, nijednom nisam izdržao da igram do kraja sezone", zaključio je Kirjos. 

Njegova najviša pozicija na ATP listi bila je 13. mesto koje je dostigao u oktobru 2016. godine.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar