ЕК: Утакмица за пролаз и потврду квалитета!

Црвено-бели на југу Немачке тражи пети тријумф у групној фази. . .

Кошарка 07.11.2018 | 16:00
ЕК: Утакмица за пролаз и потврду квалитета!
Фудбалска магија Црвене звезде у незаборавном тријумфу над Ливерпулом дала је крила кошаркашима да у Улму (ТВ Спортклуб, 19.30) подигну лествицу на следећи ниво. Мада су убедљиве победе над Галатасарајем и Цедевитом код куће у претходних седам дана јасно показале свима колико је моћна ова генерација, Милан Томић пред тешко гостовање истиче да његов тим може још и да је ово тек почетак.

Први европски излет ове Црвене звезде био је управо против Улма. Није Звезда блистала у већем делу сусрета, али када је требало, српски шампион додао је гас до даске и убедљиво савладао немачког представника у Еврокупу. И пресудну улогу имала је добра одбрана у моментима када се утакмица ломила. Сетимо се, док је одбрана била у леру, Улм је био у животу. Поготово јер су Џавонте Грин и Ајзеа Фоту добро користили Звездину атипичну успаваност у рекету и тако одржавали резултатску неизвесност. Ипак, када је одбрана појачана, а играчи Црвене звезде озбиљно схватили ситуацију, Улм није имао шта да тражи. И ту је, првенствено, та битна разлика у квалитету. 

Улм нема тако јак домаћи терен и до утакмице са Брешом прошле седмице није имао тријумф на свом паркету ове сезоне током четири деонице гире. А и та победа над најслабијим тимом Групе А остварена је после велике драме у финишу.

“Очекује нас дуел са специфичним тимом, који током меча уме да игра и са две четворке, много шутира и преузима лопте у одбрани. Морамо да будемо спремни и на те делове игре Улма, која је много бржа и агресивнија у својој дворани. Циљ је да контролишемо ритам 40 минута, што не значи да треба да успоравамо игру. Зна се да и Звезда воли да игра брзу игру у транзицији, али је концентрација неопходна у мечу са оваквим противником”, каже Милан Томић пред одлазак екипе у град на Дунаву.

Упркос чињеници да је Црвена звезда велики фаворит, Томић позива своје играче на опрезност.

“Свака екипа, у Евролиги, Еврокупу, па и ФИБА лиги шампиона, има свој квалитет и вредност. Нема лаке утакмице, погледајте резултате претходног викенда. Фуенлабрада је савладала Барселону, Андора која је у нашој групи Еврокупа победила је Реал у Мадриду. Против било кога да играш, мораш да будеш спреман”.

Битна ствар за црвено-беле јесте да ће сви бити у строју за утакмицу, што значи да је Огњен Добрић успео да се опорави од ударца задобијеног против Цедевите за викенд. 

“Улм је јако незгодна екипа, играју са пуно енергије на свом терену. И ми као тим морамо да будемо на нивоу, првенствено што се концентрације тиче свих 40 минута, јер желимо победу тамо. Очекујем другачији меч од уводног, то је била прва утакмица у нашој групи, знамо се боље, они нас, ми њих. У доброј смо форми, имамо две добре победе Галатасарај, па Цедевита, и желимо тријумф који би нам био важан за даљи развој ситуације у групи”, каже Добрић, видно расположен и спреман за предстојећи сусрет. 

Црвеној звезди је вечерас само потребно да се пребаци у мод најбоље одбране Еврокупа, јер поени на другој страни ће доћи. Подсетимо, Црвена звезда је у досадашњем току Еврокупа дозволила противницима само 67 поена. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар