EK: Utakmica za prolaz i potvrdu kvaliteta!

Crveno-beli na jugu Nemačke traži peti trijumf u grupnoj fazi. . .

Košarka 07.11.2018 | 16:00
EK: Utakmica za prolaz i potvrdu kvaliteta!
Fudbalska magija Crvene zvezde u nezaboravnom trijumfu nad Liverpulom dala je krila košarkašima da u Ulmu (TV Sportklub, 19.30) podignu lestvicu na sledeći nivo. Mada su ubedljive pobede nad Galatasarajem i Cedevitom kod kuće u prethodnih sedam dana jasno pokazale svima koliko je moćna ova generacija, Milan Tomić pred teško gostovanje ističe da njegov tim može još i da je ovo tek početak.

Prvi evropski izlet ove Crvene zvezde bio je upravo protiv Ulma. Nije Zvezda blistala u većem delu susreta, ali kada je trebalo, srpski šampion dodao je gas do daske i ubedljivo savladao nemačkog predstavnika u Evrokupu. I presudnu ulogu imala je dobra odbrana u momentima kada se utakmica lomila. Setimo se, dok je odbrana bila u leru, Ulm je bio u životu. Pogotovo jer su Džavonte Grin i Ajzea Fotu dobro koristili Zvezdinu atipičnu uspavanost u reketu i tako održavali rezultatsku neizvesnost. Ipak, kada je odbrana pojačana, a igrači Crvene zvezde ozbiljno shvatili situaciju, Ulm nije imao šta da traži. I tu je, prvenstveno, ta bitna razlika u kvalitetu. 

Ulm nema tako jak domaći teren i do utakmice sa Brešom prošle sedmice nije imao trijumf na svom parketu ove sezone tokom četiri deonice gire. A i ta pobeda nad najslabijim timom Grupe A ostvarena je posle velike drame u finišu.

“Očekuje nas duel sa specifičnim timom, koji tokom meča ume da igra i sa dve četvorke, mnogo šutira i preuzima lopte u odbrani. Moramo da budemo spremni i na te delove igre Ulma, koja je mnogo brža i agresivnija u svojoj dvorani. Cilj je da kontrolišemo ritam 40 minuta, što ne znači da treba da usporavamo igru. Zna se da i Zvezda voli da igra brzu igru u tranziciji, ali je koncentracija neophodna u meču sa ovakvim protivnikom”, kaže Milan Tomić pred odlazak ekipe u grad na Dunavu.

Uprkos činjenici da je Crvena zvezda veliki favorit, Tomić poziva svoje igrače na opreznost.

“Svaka ekipa, u Evroligi, Evrokupu, pa i FIBA ligi šampiona, ima svoj kvalitet i vrednost. Nema lake utakmice, pogledajte rezultate prethodnog vikenda. Fuenlabrada je savladala Barselonu, Andora koja je u našoj grupi Evrokupa pobedila je Real u Madridu. Protiv bilo koga da igraš, moraš da budeš spreman”.

Bitna stvar za crveno-bele jeste da će svi biti u stroju za utakmicu, što znači da je Ognjen Dobrić uspeo da se oporavi od udarca zadobijenog protiv Cedevite za vikend. 

“Ulm je jako nezgodna ekipa, igraju sa puno energije na svom terenu. I mi kao tim moramo da budemo na nivou, prvenstveno što se koncentracije tiče svih 40 minuta, jer želimo pobedu tamo. Očekujem drugačiji meč od uvodnog, to je bila prva utakmica u našoj grupi, znamo se bolje, oni nas, mi njih. U dobroj smo formi, imamo dve dobre pobede Galatasaraj, pa Cedevita, i želimo trijumf koji bi nam bio važan za dalji razvoj situacije u grupi”, kaže Dobrić, vidno raspoložen i spreman za predstojeći susret. 

Crvenoj zvezdi je večeras samo potrebno da se prebaci u mod najbolje odbrane Evrokupa, jer poeni na drugoj strani će doći. Podsetimo, Crvena zvezda je u dosadašnjem toku Evrokupa dozvolila protivnicima samo 67 poena. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar