АТП финале: Ноле креће против Изнера, у понедељак вече!

Позната је сатница на старту завршног турнира сезоне у Лондону.  Први тенисер света Новак Ђоковић напад на титулу Завршног мастерса у Лондону креће мечом против Американца Џона Изнера у понедељак.

Тенис 07.11.2018 | 14:00
АТП финале: Ноле креће против Изнера, у понедељак вече!
Петоструки освајач последњег мастерса у сезони и светски број 10 састају се у вечерњем термину, око 21 сат по нашем времену, после дубл меча Кубот/Мело - Брајан/Сок.

Ђоковић и Изнер до сада су међубобно сусрели 10 пута, а српски ас води убедљиво 8:2. 

Пре њих на терен ће и преостала два тенисера из исте "Густаво Киртен" групе, када буду играли Марин Чилић (Хрватска) и Александер Зверев (Немачка). 

Дан раније званично почиње турнир, у групи "Лејтон Хјуит" на програму су мечеви Кевин Андерсон (Јужна Африка) - Доминик Тим (Аустрија) и Роџер Федерер (Швајцарска) - Кеи Нишикори (Јапан). 

По два најбоља из сваке групе избориће место у полуфиналу.

Од недеље у Лондону осам најбољих тенисера у 2018. години бориће се за пехар на АТП финалу.

Предводиће их први тенисер света Новак Ђоковић, који ће бити смештен у групи "Гуга Киртен" заједно са Александером Зверевим (Немачка, 5. на АТП листи), Марином Чилићем (Хрватска, 7) и Џоном Изнером (САД, 10).

У групи "Лејтон Хјуит" смештени су Роџер Федерер (Швајцарска, 3), Кевин Андерсон (Јужна Африка, 6), Доминик Тим (Аустрија, 8) и Кеи Нишикори (Јапан, 9).

Новак Ђоковић меч првог кола у Лондону одиграће у понедељак од 21 час по средњеевропском времену, а противник ће му бити Џон Изнер, против којег има скор 8-2.

Пре њих, од 15 сати, на терен ће изаћи Чилић и Зверев.

Званично, завршни турнир сезоне отвориће играчи који наступају у "Лејтон Хјуит" групи, и то у недељу.

Први ће заиграти Кевин Андерсон и Доминик Тим, од 15 сати, а од 21 час састаће се Федерер и Нишикори.

Групна фаза игра се по систему "свако са сваким", а двојица најбољих из сваке групе избориће пласман у полуфинале.

Роџер Федерер најуспешнији је тенисер на завршним турнирима, јер је до сада освојио шест пехара, док је Новак Ђоковић на другом месту са пет трофеја, од чега је последњи подигао 2015. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар