ATP finale: Nole kreće protiv Iznera, u ponedeljak veče!

Poznata je satnica na startu završnog turnira sezone u Londonu.  Prvi teniser sveta Novak Đoković napad na titulu Završnog mastersa u Londonu kreće mečom protiv Amerikanca Džona Iznera u ponedeljak.

Tenis 07.11.2018 | 14:00
ATP finale: Nole kreće protiv Iznera, u ponedeljak veče!
Petostruki osvajač poslednjeg mastersa u sezoni i svetski broj 10 sastaju se u večernjem terminu, oko 21 sat po našem vremenu, posle dubl meča Kubot/Melo - Brajan/Sok.

Đoković i Izner do sada su međubobno susreli 10 puta, a srpski as vodi ubedljivo 8:2. 

Pre njih na teren će i preostala dva tenisera iz iste "Gustavo Kirten" grupe, kada budu igrali Marin Čilić (Hrvatska) i Aleksander Zverev (Nemačka). 

Dan ranije zvanično počinje turnir, u grupi "Lejton Hjuit" na programu su mečevi Kevin Anderson (Južna Afrika) - Dominik Tim (Austrija) i Rodžer Federer (Švajcarska) - Kei Nišikori (Japan). 

Po dva najbolja iz svake grupe izboriće mesto u polufinalu.

Od nedelje u Londonu osam najboljih tenisera u 2018. godini boriće se za pehar na ATP finalu.

Predvodiće ih prvi teniser sveta Novak Đoković, koji će biti smešten u grupi "Guga Kirten" zajedno sa Aleksanderom Zverevim (Nemačka, 5. na ATP listi), Marinom Čilićem (Hrvatska, 7) i Džonom Iznerom (SAD, 10).

U grupi "Lejton Hjuit" smešteni su Rodžer Federer (Švajcarska, 3), Kevin Anderson (Južna Afrika, 6), Dominik Tim (Austrija, 8) i Kei Nišikori (Japan, 9).

Novak Đoković meč prvog kola u Londonu odigraće u ponedeljak od 21 čas po srednjeevropskom vremenu, a protivnik će mu biti Džon Izner, protiv kojeg ima skor 8-2.

Pre njih, od 15 sati, na teren će izaći Čilić i Zverev.

Zvanično, završni turnir sezone otvoriće igrači koji nastupaju u "Lejton Hjuit" grupi, i to u nedelju.

Prvi će zaigrati Kevin Anderson i Dominik Tim, od 15 sati, a od 21 čas sastaće se Federer i Nišikori.

Grupna faza igra se po sistemu "svako sa svakim", a dvojica najboljih iz svake grupe izboriće plasman u polufinale.

Rodžer Federer najuspešniji je teniser na završnim turnirima, jer je do sada osvojio šest pehara, dok je Novak Đoković na drugom mestu sa pet trofeja, od čega je poslednji podigao 2015. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar