Звездина побједа - највеће изненађење цијеле сезоне?

Слажете ли се са овом констатацијом? Прочитајте и шта још пишу медији из региона, Европе и света о фантастичној побеци црвено-белих против петоструког европског првака, Ливерпула.

Фудбал 07.11.2018 | 17:45
Звездина побједа - највеће изненађење цијеле сезоне?
Тријумф фудбалера Црвене звезде над Ливерпулом (2:0) изазвао је велики одјек у региону, Европи и свету, па се тако, с правом, величају два гола хероја Милана Павкова и једно од највећих изненађења у Лиги шампиона за ову сезону.

Славни дани на Маракани: Звезда СРУШИЛА Ливерпул!

Редом у региону сви су одушевљено пренели да су изабраници Владана Милојевића "запалили" Стари континент, а најдаље у похвалама иде хрватски "Индекс" који наводи да је у Београду забележена једна од највећих сензација у Лиги шампиона.

"Црвена звезда је приредила прави спектакл против Ливерпула пред око 55.000 навијаца на ужареној 'Маракани'. Српски првак разбио је прошлогодишњег финалисту Лиге шампиона и остварио победу 2:0. Звезда је тако дошла до највеће победе у својој историји од распада бивше Југославије", наводи "Индекс", а онда широко наставља читаву причу са изјавама актера, о атмосфери на стадиону, али и великом новцу који је Звезда зарадила ове сезоне (око 25 милиона евра). 

"Вечерњи лист" пише да је Звезда шокирала Ливерпул у Београду, док "Јутарњи" истиче да је Милан Павков за осам минута срушио Енглезе.

"Српски првак стигао до једне од највећих побједа у историј", пише "Јутарњи".

Црногорске "Вијести" преносе да је Звезда урадила оно што је мало ко веровао и да сада сања пролаз у осмину финала Лиге шампиона, а портал "ЦДМ" да је у Београду пао моћни Ливерпул.

О огромној финансијској ињекцији говори и сајт "Кликс" из Босне и Херцеговине, а онда о стању на терену истиче да је Црвена звезда заслужено славила.

Француски "Лекип", који је покренуо причу о нечасним радњама пре гостовања Црвене звезде у Паризу, наводи да је Милојевићев тим све изненадио у мечу који су пратили из минута у минут на свом сајту.

Наслов "Ливерпул пао у Београду", а онда у тексту како тај резултат иде корист Пари Сен Жермену.

"Црвена звезда је постигла оно што нико није замишљао", истиче "Лекип" и додаје како је је Звезда у трци за пролаз у наредну фазу.

Италијанска "Газета дело Спорт" пише да се победа у Београду славила као 1991. године када је Црвена звезда у Барију постала првак Европе и као диригента означава двоструког стрелца Милана Павкова.

Британски листови редом су разочарани игром Ливерпула.

Сјајну причу доноси амерички "ЕСПН", који наставља тему о формирању "затворене" Европске Суперлиге највећих клубова и тријумф Црвене звезде над Ливерпулом описује као прави тренутак.

"Црвена звезда није остварила овако значајну победу од 1991. године и време за овако нешто није могло да буде боље. У недељи када су великани саопштили да планирају да оснују нову Суперлигу, српски шампион је пружио демонстрацију свега шта спорт не сме да изгуби. Та победа је показала да се за душу фудбала вреди борити".

Аутор текста о Звездином тријумфу, Ник Ејмс, је такође на свом Тwиттер профилу истакао да ове сезоне у Европи неће бити већег изненађења од победе црвено-белих над Ливерпулом.

"То је то - Црвена звезда је успела и нећете видети веће изненађење ове сезоне у Европи. Палио се аларм у другом полувремену, али добили су ову утакмицу тако што су изашли на терен и играли по својим условима. Запањујуће вече у европском фудбалу, препуно ствари које фудбал не сме да изгуби", написао је Ејмс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар