Zvezdina pobjeda - najveće iznenađenje cijele sezone?

Slažete li se sa ovom konstatacijom? Pročitajte i šta još pišu mediji iz regiona, Evrope i sveta o fantastičnoj pobeci crveno-belih protiv petostrukog evropskog prvaka, Liverpula.

Fudbal 07.11.2018 | 17:45
Zvezdina pobjeda - najveće iznenađenje cijele sezone?
Trijumf fudbalera Crvene zvezde nad Liverpulom (2:0) izazvao je veliki odjek u regionu, Evropi i svetu, pa se tako, s pravom, veličaju dva gola heroja Milana Pavkova i jedno od najvećih iznenađenja u Ligi šampiona za ovu sezonu.

Slavni dani na Marakani: Zvezda SRUŠILA Liverpul!

Redom u regionu svi su oduševljeno preneli da su izabranici Vladana Milojevića "zapalili" Stari kontinent, a najdalje u pohvalama ide hrvatski "Indeks" koji navodi da je u Beogradu zabeležena jedna od najvećih senzacija u Ligi šampiona.

"Crvena zvezda je priredila pravi spektakl protiv Liverpula pred oko 55.000 navijaca na užarenoj 'Marakani'. Srpski prvak razbio je prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona i ostvario pobedu 2:0. Zvezda je tako došla do najveće pobede u svojoj istoriji od raspada bivše Jugoslavije", navodi "Indeks", a onda široko nastavlja čitavu priču sa izjavama aktera, o atmosferi na stadionu, ali i velikom novcu koji je Zvezda zaradila ove sezone (oko 25 miliona evra). 

"Večernji list" piše da je Zvezda šokirala Liverpul u Beogradu, dok "Jutarnji" ističe da je Milan Pavkov za osam minuta srušio Engleze.

"Srpski prvak stigao do jedne od najvećih pobjeda u istorij", piše "Jutarnji".

Crnogorske "Vijesti" prenose da je Zvezda uradila ono što je malo ko verovao i da sada sanja prolaz u osminu finala Lige šampiona, a portal "CDM" da je u Beogradu pao moćni Liverpul.

O ogromnoj finansijskoj injekciji govori i sajt "Kliks" iz Bosne i Hercegovine, a onda o stanju na terenu ističe da je Crvena zvezda zasluženo slavila.

Francuski "Lekip", koji je pokrenuo priču o nečasnim radnjama pre gostovanja Crvene zvezde u Parizu, navodi da je Milojevićev tim sve iznenadio u meču koji su pratili iz minuta u minut na svom sajtu.

Naslov "Liverpul pao u Beogradu", a onda u tekstu kako taj rezultat ide korist Pari Sen Žermenu.

"Crvena zvezda je postigla ono što niko nije zamišljao", ističe "Lekip" i dodaje kako je je Zvezda u trci za prolaz u narednu fazu.

Italijanska "Gazeta delo Sport" piše da se pobeda u Beogradu slavila kao 1991. godine kada je Crvena zvezda u Bariju postala prvak Evrope i kao dirigenta označava dvostrukog strelca Milana Pavkova.

Britanski listovi redom su razočarani igrom Liverpula.

Sjajnu priču donosi američki "ESPN", koji nastavlja temu o formiranju "zatvorene" Evropske Superlige najvećih klubova i trijumf Crvene zvezde nad Liverpulom opisuje kao pravi trenutak.

"Crvena zvezda nije ostvarila ovako značajnu pobedu od 1991. godine i vreme za ovako nešto nije moglo da bude bolje. U nedelji kada su velikani saopštili da planiraju da osnuju novu Superligu, srpski šampion je pružio demonstraciju svega šta sport ne sme da izgubi. Ta pobeda je pokazala da se za dušu fudbala vredi boriti".

Autor teksta o Zvezdinom trijumfu, Nik Ejms, je takođe na svom Twitter profilu istakao da ove sezone u Evropi neće biti većeg iznenađenja od pobede crveno-belih nad Liverpulom.

"To je to - Crvena zvezda je uspela i nećete videti veće iznenađenje ove sezone u Evropi. Palio se alarm u drugom poluvremenu, ali dobili su ovu utakmicu tako što su izašli na teren i igrali po svojim uslovima. Zapanjujuće veče u evropskom fudbalu, prepuno stvari koje fudbal ne sme da izgubi", napisao je Ejms.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar