Судије и тужиоци на мети криминалаца

Синиша Страживук, којем се суди због милионских пљачки, ухапшен је у понедјељак увече јер је пријетио судији Окружног суда у Бањалуци Сњежани Кудрић, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 07.11.2018 | 07:50
Судије и тужиоци на мети криминалаца
Кудрићева је предсједница Судског вијећа у предмету „Трезор“, гдје је Страживук првооптужени. Њему и сарадницима се суди за пљачке скоро два милиона марака, које су украли на ширем подручју Бањалуке.

Подсјетимо, припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС у понедјељак су у послијеподневним часовима упали у стан који користи Страживук у бањалучком насељу Борик.

Послије неколико часова претреса Страживук је са лисицама на рукама изведен из стана и одведен у службене просторије.

Један од Страживукових комшија испричао је да је испред зграде затекао полицијску марицу и велики број полицајаца са фантомкама.

– Када сам ушао у зграду примјетио сам да су полицајци у Страживуковом стану. Знам да се Синиши суди због неких пљачки, али као комшија је добар човјек – испричао је наш саговорник.

Након испитивања у полицијској станици, Страживук је јуче око 14 часова предат у надлежност Републичког тужилаштва, које ће донијети одлуку да ли ће му бити предложен притвор.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске  рекли су, наводећи иницијале, да се Страживук сумњичи за кривично дјело “напад на судију и тужиоца”.

– Службеници Управе за организовани и тешки криминалитет ухапсили су С.С. из Бањалуке и обавили претрес стана по наредби Окружног суда Бањалука. Хапшење је изведено под надзором Републичког јавног тужилаштва, а он је осумњичен да је починио кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца – рекла је портпарол МУП Српске Мирна Миљановић.



Ово није први пут да криминалци пријете судијама и тужиоцима у Републици Српској. Такође, није први пут ни да се пријети управо судији Сњежани Кудрић, која слови за једног од најбољих судија у Српској, а која управо води неке од најтежих случајева за организовани криминал у РС. 

Предсједник Управног одбора Удружења судија Републике Српске Миленко Милекић рекао је за Српскаинфо да је ово проблем који се мора озбиљно схватити и  према чему правосудна заједница мора заузети мало озбиљнији став.

– У том смислу при Високом савјету има посебна комисија која има задатак да води рачуна о положају и заштити судија и обезбјеђењу објеката. Наш крајњи циљ је да се треба дјеловати превентивно и спријечити да се овакве ствари више дешавају – истакао је Милекић.

Да ово није први пут да се пријети судији Сњежани Кудрић потврда је и оптужница коју је Републичко тужилаштво подигло против Мирка Шарчевића. Он је оптужен да је, након што му је изречена пресуда због трговине наркотицима, у возилу судске полиције пријетио да ће убити Кудрићеву.

Према наводима оптужнице, Шарчевић је 16. јула ове године у бањалучком Окружном суду осуђен на казну од пет година и десет мјесеци затвора због неовлаштене производње и промета дрога. Након пресуде, Шарчевић је спроведен у возило Судске полиције, а током превоза у бањалучки затвор запријетио је да ће убити судију Кудрић.

Шарчевић је пријетње изрекао пред четворицом судских полицајаца.

Оптужница у предмету “Трезор”

Против Синише Страживука пред Окружним судом у Бањалуци у току је судски поступак због учествовања у милионским пљачкама.

Осим Страживука, у овом предмету суди се Аљоши Галићу, Јовици Караћу, Милошу Мрђану, Томиславу Кнежевићу, Ђорђу Ћулуму и Жељку Павловићу. Оптужница их терети за организовани криминал и више разбојништава, у којима су украли близу два милиона марака. Највећи плијен су имали приликом пљачке Комерцијалне банке у центру Бањалуке, када су однијели више од милион марака.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Ех

07.11.2018 06:57

Иста багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

07.11.2018 09:24

У нормалним дрзавама наслов би био "Криминалци на мети судија и тузилаца"

Name

Мк

07.11.2018 10:09

Па они су јавни криминалци а судије и тужиоци криминалци у сјенци и која је разлика то вам је цисти обрачун банди који пљачкају и отимају од народа

Name

А заштита грађана

07.11.2018 07:08

Гдје заштита грађана када се прогони поштен народ као Жељко Вулић,биши инспектор Борислав Радовановић коме се монтирају оптужнице,када се пријетило Милану Вукелићу,када се незаконито прати Давор Драгичевић и припадници групе Правда за Давида од јединице за борбу против тероризма и екстремизма којом руководи Лукачев кум Недељко Лубура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрзаво

07.11.2018 07:48

Гдје је правда за све градјане? Гдје ми то зивимо? Засто се одавде бјези главом без обзира?

Name

Ре

07.11.2018 14:18

Ај будало бјез тамо!!!

Name

075

07.11.2018 07:40

Криминалци пријете " криминалцима "!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

07.11.2018 08:46

Моје искуство је управо такво да се незна ко је већи криминалац лопов ,тужилац, полицајац, адвокат или судија. Багра је то!

Name

666

07.11.2018 08:11

И ТРЕБА ТАКО СУДИЈАМА И ТУЗИОЦИМА КАД НИСТА НЕ РАДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

07.11.2018 09:15

Тхе девил. Ти баш све знаш. Да ми је твоја памет само два дана, да се одморим!

Name

ре

07.11.2018 09:45

Тако је Игоре. Најлаксе је пљувати по другима без икакве задрске. Нико не смије пријетити и тацка.

Name

Тоти

07.11.2018 08:29

Па нека И'м суде по закону и сви це бити иза решетака,па убијају и полицајце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

07.11.2018 08:33

Цуј тузиоци и судије на мети, ма ми смо на мети тузиоца и судија. Тацније будзет РС и наси дјепови и новцаници су на мети тузиоца и судија, па то су нај веци криминалци у овој дрзави а они оптузују и суде другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТНТ

07.11.2018 09:07

Робине, Робине, Дарквуд је за тебе.

Name

Све је то исто..

07.11.2018 08:42

Све се измијешало. Више се зна ко је криминалац а ко полицајац, судија или тужилац. Свуда суви лопов криминалац, увукли се међу посланике и министре, међу директоре и бизнисмене, професоре и докторе па и академике, прецеднике свега и свачега, а републике и владе понајвише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.11.2018 09:57

Тацно тако.

Name

патрола

07.11.2018 11:51

Ко са дјаволом тикве сади оне му се лупају о главу.Мислим да су тузиоци најкорумпиранији дио система и да узимају највецу лову од тих истих криминалаца.Тако да су они на истој равни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

07.11.2018 12:56

Стаје са књизевником спирицем и милокрадом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњеза

07.11.2018 13:43

Цуј, Сњезана Кудриц једна од најбољих судија у РС!? Па какви су онда остали ако је она најбоља? Па њој сваку другу пресуду укине или Врховни суду (али кад бас немају избора) или Уставни! Уставни редовно, само ако се оптузени залио!

ОДГОВОРИТЕ