Јанковић о Јовановићу: Питајте њега да ли је намјерно!

Јанковић о дуелу с Јовановићем: Добио сам баш добар ударац! “Баш, баш фин”, каже крилни центар Партизана.  "На терену немаш пријатеље, саиграче. . . То је било прошле године и ипак сада не значи ништа", рекао је крилни центар Партизана о дуелу са "петицом" Трента. "Наравно да није било намере", одговорио је Јовановић.

Кошарка 07.11.2018 | 13:15
Јанковић о Јовановићу: Питајте њега да ли је намјерно!
Никола Јовановић је искључен с меча против Партизана у поразу његовог Трента, а до свега тога је дошло тако што је ударио Стефана Јанковића у једном дуелу. Судије су рекле - намерно. Био је то чудан дуел, посебно када се зна да су ова двојица играча у исто време стигла у Црвену звезду прошле сезоне и да су имали одличан, пријатељски однос. Често су се дружили.

А онда ово вечерас…

"Судије су виделе шта се десило и донеле паметну одлуку. Не бих превише причао о томе. Добио сам баш добар ударац. Баш, баш фин", рекао је Јанковић после утакмице.

Случајно или намерно?

"То морате њега да питате", каже Јанковић.

Били сте саиграчи прошле сезоне, изненађујуће је да се ово догодило?

"Били смо саиграчи, али на терену не важе пријатељства. То је било прошле године. Сада то не значи ништа. Чини ми се да је намерно пошто је било иза леђа. Али најважније је да смо победили. Судије су виделе на снимку да ли је било намерно и зато су га искључиле", рекао је Јанковић.

И Никола Јовановић је прокоментарисао оно што се догодило.

"Све се десило у жару борбе. Није постојала никаква намера. Судије су донеле одлуку какву су донеле, не могу да утичем на то. Али нама је најбитније да заборавимо пораз и фокусирамо се на Брешу у првенству. Морамо да наставимо да играмо са истом енергијом. Најбоља моја партија у сезони, али не гледам то тако. Волео бих да екипа побеђује па да мој учинак дође до изражаја", рекао је Јовановић после утакмице.

Важан моменат утакмице Партизан - Тренто био је јак дуел Стефана Јанковића и Николе Јовановића крајем треће четвртине, после којег је најбољи играч италијанског тима морао да напусти игру.

У окршају прошлосезонских саиграча из Црвене звезде, Јовановић је лактом ударио Јовановића борећи се за позицију пред скок.

С обзиром на то да су обојица амерички ђаци који су и пре Звезде били цимери, многе је изненадило када је Јанковић љутито кренуо да се "објасни" са Јовановићем после претрпљеног ударца.

Судије су прекинуле игру, погледале снимак и искључиле "петицу" Трента, а Јанковић је после утакмице у свлачионици говорио и о том момеенту.

"Били смо саиграчи, али на терену немаш то - пријатељи, саиграчи... То је било прошле године, то ипак не значи ништа", рекао је он.

"Не бих ушао превише у то. Питајте њега, не знам да ли је намерно ли није. Чини ми се да је намерно, иза леђа, али не бих улазио у то. Победили смо и питајте њега", додао је Јанковић.

Јовановић је после тог дуела искључен, а Тренту је било потребно неколико минута да нађе начин да се врати у меч и да "закува" завршницу, у којој је Партизан изборио други тријумф у Еврокупу.

Један од Срба у италијанској екипи, поред Николе Радичевића, по изласку из свлачионице је нагласио да је био непријатно изненађен одлуком судија, каква је била и његова реакција на терену.

Јовановић је негирао да је желео да удари некадашњег клупског друга.

"Све је било у жару борбе. Наравно да није постојала никаква намера да се нешто деси. Судије су одлучиле тако како су одлучиле, на то не могу да утичем", поручио је тада већ релаксирани Јовановић.

"Сада је најбитније да се окренемо утакмици против Бреше у италијанској лиги и да наставимо да играмо са истом енергијом какву смо имали вечерас. Јесмо у негативној серији, на почетку сезоне нам се пет-шест играча враћало из повреда, али се полако дижемо. Види се напредак из утакмице у утакмицу".

Он је обећао да ће се Тренто, упркос скору 1-5, борити за пролаз у Топ 16 фазу све док постоји шанса.

Позајмљени кошаркаш Црвене звезде се у уторак на паркету дворане "Александар Николић" осећао као код куће.

Постигао је 20 поена за само 15 минута, био нерешива енигма за Џока Лендејла, док је Ђорђа Гагића "напунио" фауловима и послао на клупу.

Да ли је ово била његова најбоља партија у садашњем клубу?

"Могуће да јесте, али мени је стварно најважније да тим побеђује. Трудим се да испуњавам задатке које тренер постави пред мене, па ако дође до изражаја мој индивидуални квалитет, онда одлично. Много ми је криво што сам вечерас овако завршио утакмицу, али сад не могу ништа да променим. Идемо даље", рекао је Никола Јовановић пред улазак у аутобус.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар