Janković o Jovanoviću: Pitajte njega da li je namjerno!

Janković o duelu s Jovanovićem: Dobio sam baš dobar udarac! “Baš, baš fin”, kaže krilni centar Partizana.  "Na terenu nemaš prijatelje, saigrače. . . To je bilo prošle godine i ipak sada ne znači ništa", rekao je krilni centar Partizana o duelu sa "peticom" Trenta. "Naravno da nije bilo namere", odgovorio je Jovanović.

Košarka 07.11.2018 | 13:15
Janković o Jovanoviću: Pitajte njega da li je namjerno!
Nikola Jovanović je isključen s meča protiv Partizana u porazu njegovog Trenta, a do svega toga je došlo tako što je udario Stefana Jankovića u jednom duelu. Sudije su rekle - namerno. Bio je to čudan duel, posebno kada se zna da su ova dvojica igrača u isto vreme stigla u Crvenu zvezdu prošle sezone i da su imali odličan, prijateljski odnos. Često su se družili.

A onda ovo večeras…

"Sudije su videle šta se desilo i donele pametnu odluku. Ne bih previše pričao o tome. Dobio sam baš dobar udarac. Baš, baš fin", rekao je Janković posle utakmice.

Slučajno ili namerno?

"To morate njega da pitate", kaže Janković.

Bili ste saigrači prošle sezone, iznenađujuće je da se ovo dogodilo?

"Bili smo saigrači, ali na terenu ne važe prijateljstva. To je bilo prošle godine. Sada to ne znači ništa. Čini mi se da je namerno pošto je bilo iza leđa. Ali najvažnije je da smo pobedili. Sudije su videle na snimku da li je bilo namerno i zato su ga isključile", rekao je Janković.

I Nikola Jovanović je prokomentarisao ono što se dogodilo.

"Sve se desilo u žaru borbe. Nije postojala nikakva namera. Sudije su donele odluku kakvu su donele, ne mogu da utičem na to. Ali nama je najbitnije da zaboravimo poraz i fokusiramo se na Brešu u prvenstvu. Moramo da nastavimo da igramo sa istom energijom. Najbolja moja partija u sezoni, ali ne gledam to tako. Voleo bih da ekipa pobeđuje pa da moj učinak dođe do izražaja", rekao je Jovanović posle utakmice.

Važan momenat utakmice Partizan - Trento bio je jak duel Stefana Jankovića i Nikole Jovanovića krajem treće četvrtine, posle kojeg je najbolji igrač italijanskog tima morao da napusti igru.

U okršaju prošlosezonskih saigrača iz Crvene zvezde, Jovanović je laktom udario Jovanovića boreći se za poziciju pred skok.

S obzirom na to da su obojica američki đaci koji su i pre Zvezde bili cimeri, mnoge je iznenadilo kada je Janković ljutito krenuo da se "objasni" sa Jovanovićem posle pretrpljenog udarca.

Sudije su prekinule igru, pogledale snimak i isključile "peticu" Trenta, a Janković je posle utakmice u svlačionici govorio i o tom momeentu.

"Bili smo saigrači, ali na terenu nemaš to - prijatelji, saigrači... To je bilo prošle godine, to ipak ne znači ništa", rekao je on.

"Ne bih ušao previše u to. Pitajte njega, ne znam da li je namerno li nije. Čini mi se da je namerno, iza leđa, ali ne bih ulazio u to. Pobedili smo i pitajte njega", dodao je Janković.

Jovanović je posle tog duela isključen, a Trentu je bilo potrebno nekoliko minuta da nađe način da se vrati u meč i da "zakuva" završnicu, u kojoj je Partizan izborio drugi trijumf u Evrokupu.

Jedan od Srba u italijanskoj ekipi, pored Nikole Radičevića, po izlasku iz svlačionice je naglasio da je bio neprijatno iznenađen odlukom sudija, kakva je bila i njegova reakcija na terenu.

Jovanović je negirao da je želeo da udari nekadašnjeg klupskog druga.

"Sve je bilo u žaru borbe. Naravno da nije postojala nikakva namera da se nešto desi. Sudije su odlučile tako kako su odlučile, na to ne mogu da utičem", poručio je tada već relaksirani Jovanović.

"Sada je najbitnije da se okrenemo utakmici protiv Breše u italijanskoj ligi i da nastavimo da igramo sa istom energijom kakvu smo imali večeras. Jesmo u negativnoj seriji, na početku sezone nam se pet-šest igrača vraćalo iz povreda, ali se polako dižemo. Vidi se napredak iz utakmice u utakmicu".

On je obećao da će se Trento, uprkos skoru 1-5, boriti za prolaz u Top 16 fazu sve dok postoji šansa.

Pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde se u utorak na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" osećao kao kod kuće.

Postigao je 20 poena za samo 15 minuta, bio nerešiva enigma za Džoka Lendejla, dok je Đorđa Gagića "napunio" faulovima i poslao na klupu.

Da li je ovo bila njegova najbolja partija u sadašnjem klubu?

"Moguće da jeste, ali meni je stvarno najvažnije da tim pobeđuje. Trudim se da ispunjavam zadatke koje trener postavi pred mene, pa ako dođe do izražaja moj individualni kvalitet, onda odlično. Mnogo mi je krivo što sam večeras ovako završio utakmicu, ali sad ne mogu ništa da promenim. Idemo dalje", rekao je Nikola Jovanović pred ulazak u autobus.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar