Клоп о грешкама: Упро бих десет прстију!

Павков се изненадио када је видео да је ушла. . . ! „Била је добра фудбалска атмосфера. Није била атомсфера у којој не можемо да играмо или да морамо да се плашимо нечега. Били су гласни и то је права фудбалска атомсфера. Поготово после другог гола. Тада су намирисали да могу да нас победе“.

Фудбал 07.11.2018 | 10:15
Клоп о грешкама: Упро бих десет прстију!
Без препознатљивог осмеха је Јирген Клоп ушао на конференцију за медије у прес центру на Маракани. Али, опет велики шмекер је задржао симпатичан и позитиван стил понашања. Успео је чак и да се нашали када је питао да ли је Рајко (Делибашић, новинар познат по честим питањима на конференцијама прим. аут.) нешто љут јер му је сасуо рафал неких питања о тактици.

Ипак, видело се да Немцу тешко пада пораз и да је био изненађен Звездин невероватним издањем.

Прво питање је било у кога би упро прст кривице да може?

„Упро бих десет прстију да могу... Стариџ је на почетку промашио добру шансу и од тада је све кренуло наопако. Они су ушли у меч прилично интензивно са новим играчима у односу на први меч, атмосфера је била невероватна. Повели су рано и после тога били у добром психолошком стању за наставак утакмице. Гурнули су неке нове играче који су очигледно много важни за њих. Дали смо им превише прекида и олакшали неке ствари. Није „кул“ примити гол у утакмици као што је ова и у оваквом амбијенту. Сваки гол у оваквим утакмицама води ка оваквом смеру“.

Немац је био задовољнији игром у другом полувремену

„Пробали смо у другом са изменама и добили не добре ситуације у њиховом шеснаестерцу. У другом полувремену смо били доминантни, имали шансе, али то није било довољно. Поготово у одлучујућим моментима када је требало да поентирамо. Обично погађамо из тих ситуација“.

Да ли су атмосфера и амбијент на стадиону утицали на ваше играче?

„Не знам... Била је добра фудбалска атмосфера. Није била атомсфера у којој не можемо да играмо или да морамо да се плашимо нечега. Били су гласни и то је права фудбалска атомсфера. Поготово после другог гола. Тада су намирисали да могу да нас победе. Није нам било лако да се вратимо, нисмо играли смо праве лопте у правим моментима, Нисмо успели да релаизујемо шансе. Тешко је вратити тактику у оваквим утакмицама. Покушаваш да решиш проблем али никако не иде“.

Да ли вас је Звезда изненадила тактиком?

„А шта је то било изненађујуће у тактици? Није нас изненадила. Играли су на сличан начин као у првој утакмици. Дивље, директно, али тада смо ми контролисали утакмицу. Вечерас нисмо. Били су агресивни, али више агресивни него тада. Морамо да честитамо Црвеној звезди на победи. Заслужили су је због страсти коју су показали“.

Да ли вас је изненадио Милан Павков?

„Е баш сте сад мудри после утакмице с тим питањем... Он је већ променио утакмицу у Салцбургу када је ушао. Било је јасно да ће са њим на терену бити другачије него у Ливерпулу. Он је јако пристојан нападач. Али мислим да се и он изненадио код другог гола и када је видео да је ушла“.

Уз констатацију да ће Ливерпул већ за 15 дана морати да промени неке ствари у игри за гостовање у Паризу, Клоп је завршио конференцију.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар