Klop o greškama: Upro bih deset prstiju!

Pavkov se iznenadio kada je video da je ušla. . . ! „Bila je dobra fudbalska atmosfera. Nije bila atomsfera u kojoj ne možemo da igramo ili da moramo da se plašimo nečega. Bili su glasni i to je prava fudbalska atomsfera. Pogotovo posle drugog gola. Tada su namirisali da mogu da nas pobede“.

Fudbal 07.11.2018 | 10:15
Klop o greškama: Upro bih deset prstiju!
Bez prepoznatljivog osmeha je Jirgen Klop ušao na konferenciju za medije u pres centru na Marakani. Ali, opet veliki šmeker je zadržao simpatičan i pozitivan stil ponašanja. Uspeo je čak i da se našali kada je pitao da li je Rajko (Delibašić, novinar poznat po čestim pitanjima na konferencijama prim. aut.) nešto ljut jer mu je sasuo rafal nekih pitanja o taktici.

Ipak, videlo se da Nemcu teško pada poraz i da je bio iznenađen Zvezdin neverovatnim izdanjem.

Prvo pitanje je bilo u koga bi upro prst krivice da može?

„Upro bih deset prstiju da mogu... Staridž je na početku promašio dobru šansu i od tada je sve krenulo naopako. Oni su ušli u meč prilično intenzivno sa novim igračima u odnosu na prvi meč, atmosfera je bila neverovatna. Poveli su rano i posle toga bili u dobrom psihološkom stanju za nastavak utakmice. Gurnuli su neke nove igrače koji su očigledno mnogo važni za njih. Dali smo im previše prekida i olakšali neke stvari. Nije „kul“ primiti gol u utakmici kao što je ova i u ovakvom ambijentu. Svaki gol u ovakvim utakmicama vodi ka ovakvom smeru“.

Nemac je bio zadovoljniji igrom u drugom poluvremenu

„Probali smo u drugom sa izmenama i dobili ne dobre situacije u njihovom šesnaestercu. U drugom poluvremenu smo bili dominantni, imali šanse, ali to nije bilo dovoljno. Pogotovo u odlučujućim momentima kada je trebalo da poentiramo. Obično pogađamo iz tih situacija“.

Da li su atmosfera i ambijent na stadionu uticali na vaše igrače?

„Ne znam... Bila je dobra fudbalska atmosfera. Nije bila atomsfera u kojoj ne možemo da igramo ili da moramo da se plašimo nečega. Bili su glasni i to je prava fudbalska atomsfera. Pogotovo posle drugog gola. Tada su namirisali da mogu da nas pobede. Nije nam bilo lako da se vratimo, nismo igrali smo prave lopte u pravim momentima, Nismo uspeli da relaizujemo šanse. Teško je vratiti taktiku u ovakvim utakmicama. Pokušavaš da rešiš problem ali nikako ne ide“.

Da li vas je Zvezda iznenadila taktikom?

„A šta je to bilo iznenađujuće u taktici? Nije nas iznenadila. Igrali su na sličan način kao u prvoj utakmici. Divlje, direktno, ali tada smo mi kontrolisali utakmicu. Večeras nismo. Bili su agresivni, ali više agresivni nego tada. Moramo da čestitamo Crvenoj zvezdi na pobedi. Zaslužili su je zbog strasti koju su pokazali“.

Da li vas je iznenadio Milan Pavkov?

„E baš ste sad mudri posle utakmice s tim pitanjem... On je već promenio utakmicu u Salcburgu kada je ušao. Bilo je jasno da će sa njim na terenu biti drugačije nego u Liverpulu. On je jako pristojan napadač. Ali mislim da se i on iznenadio kod drugog gola i kada je video da je ušla“.

Uz konstataciju da će Liverpul već za 15 dana morati da promeni neke stvari u igri za gostovanje u Parizu, Klop je završio konferenciju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar