ЛШ: Наполи + Ливерпул = 3.600.000 евра!

Толико вреде Звездина четири бода освојена до сада у Лиги шампиона. . . ! Звезда већ зарадила 20 милиона евра само од такмичења! Црвена звезда је остварила сигуурно највећу фудбалску победу од Барија и тријумфа у Купу шампиона 1991. године.

Фудбал 06.11.2018 | 21:45
ЛШ: Наполи + Ливерпул = 3.600.000 евра!
На стадиону “Рајко Митић” на плећа је оборен Ливерпул, петоструки првак Европе и актуелни вицешампион.

Победа у спортском смислу нема цену, али када су финансије у питању и те како има. И уопште није мала, износи тачно 2,7 милиона евра.

Црвено-бели су пре ове победе зарадили и 900.000 евра за реми са Наполијем у 1. колу, што је укупно 3,6 милиона евра за четири освојена бода.

Када се томе дода 15.250.000 евра за пласман у групну фазу Лиге шампиона, те 1.140.000 евра за квалификационе рунде и улазак у плеј-оф за Лигу шампиона, Црвена звезда долази до суме од 19.990.000 евра само од такмичења.

Део новца клубу из Љутице Богдана припашће и од ТВ права, не сме се занемарити ни приход од продатих улазница, а премија од 450.000 евра требало би да стигне и од генералног спонзора – Гаспрома.

Многи су говорили како Црвеној звезди није место у елити - поготово су неверне томе гласне биле након Парка принчева и Енфилда - те како би до бодова и новца од УЕФА много лакше долазила кроз групнуи фазу Лиге Европе, међутим црвено-бели су показали да и те како имају шта да покажу фудбалској Европе. Након што су озбиљно пољуљали Наполи, натерали су Ливерпул да остави кости на Маракани. 

Ова победа осим што ће одјекнути Старим континентом и значајно поправити имиџ београдског клуба, подсетити на неке славне дане, добрано ће напунити и касу српског шампиона. Јер УЕФА овакве ствари баш богато награђује. Подсетимо, за сваки тријумф у групној фази Лиге шампиона добија се 2.700.000 евра и управо је то цифра коју су црвено-белима вечерас обезбедили голови сјајног Милана Павкова.

Да не говоримо о томе колико је и његова цена скочила после овога што је урадио Енглезима...

Дакле, чисто 2.700.000 евра за 90 минута сјајног фудбала, без прихода од улазница и ТВ права. Када на ту цифру додамо 900.000 за реми са Наполијем у првој рунди, долазимо до укупне суме од 3.600.000 евра. Толико је ће УЕФА уплатити у Звездину касу за ова четири бода. И ко зна, можда то не буде све. Јер ако Звезда понови овакву игру ко сме да се клади да ће ПСЖ боље проћи на Маракани... 

Овога пута нећео о бодовима за УЕФА ранг листу и клупски коефицијент, али нема сумње да ће помака бити и на том плану.  

И још једном, браво Звездо!

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар