LŠ: Napoli + Liverpul = 3.600.000 evra!

Toliko vrede Zvezdina četiri boda osvojena do sada u Ligi šampiona. . . ! Zvezda već zaradila 20 miliona evra samo od takmičenja! Crvena zvezda je ostvarila siguurno najveću fudbalsku pobedu od Barija i trijumfa u Kupu šampiona 1991. godine.

Fudbal 06.11.2018 | 21:45
LŠ: Napoli + Liverpul = 3.600.000 evra!
Na stadionu “Rajko Mitić” na pleća je oboren Liverpul, petostruki prvak Evrope i aktuelni vicešampion.

Pobeda u sportskom smislu nema cenu, ali kada su finansije u pitanju i te kako ima. I uopšte nije mala, iznosi tačno 2,7 miliona evra.

Crveno-beli su pre ove pobede zaradili i 900.000 evra za remi sa Napolijem u 1. kolu, što je ukupno 3,6 miliona evra za četiri osvojena boda.

Kada se tome doda 15.250.000 evra za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, te 1.140.000 evra za kvalifikacione runde i ulazak u plej-of za Ligu šampiona, Crvena zvezda dolazi do sume od 19.990.000 evra samo od takmičenja.

Deo novca klubu iz Ljutice Bogdana pripašće i od TV prava, ne sme se zanemariti ni prihod od prodatih ulaznica, a premija od 450.000 evra trebalo bi da stigne i od generalnog sponzora – Gasproma.

Mnogi su govorili kako Crvenoj zvezdi nije mesto u eliti - pogotovo su neverne tome glasne bile nakon Parka prinčeva i Enfilda - te kako bi do bodova i novca od UEFA mnogo lakše dolazila kroz grupnui fazu Lige Evrope, međutim crveno-beli su pokazali da i te kako imaju šta da pokažu fudbalskoj Evrope. Nakon što su ozbiljno poljuljali Napoli, naterali su Liverpul da ostavi kosti na Marakani. 

Ova pobeda osim što će odjeknuti Starim kontinentom i značajno popraviti imidž beogradskog kluba, podsetiti na neke slavne dane, dobrano će napuniti i kasu srpskog šampiona. Jer UEFA ovakve stvari baš bogato nagrađuje. Podsetimo, za svaki trijumf u grupnoj fazi Lige šampiona dobija se 2.700.000 evra i upravo je to cifra koju su crveno-belima večeras obezbedili golovi sjajnog Milana Pavkova.

Da ne govorimo o tome koliko je i njegova cena skočila posle ovoga što je uradio Englezima...

Dakle, čisto 2.700.000 evra za 90 minuta sjajnog fudbala, bez prihoda od ulaznica i TV prava. Kada na tu cifru dodamo 900.000 za remi sa Napolijem u prvoj rundi, dolazimo do ukupne sume od 3.600.000 evra. Toliko je će UEFA uplatiti u Zvezdinu kasu za ova četiri boda. I ko zna, možda to ne bude sve. Jer ako Zvezda ponovi ovakvu igru ko sme da se kladi da će PSŽ bolje proći na Marakani... 

Ovoga puta nećeo o bodovima za UEFA rang listu i klupski koeficijent, ali nema sumnje da će pomaka biti i na tom planu.  

I još jednom, bravo Zvezdo!

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar