ЛШ: Потоп Монака - Клуб Бриж понизио "Кнежеве"!

Фудбалери Монака наставили су са катастрофалним играма, а у четвртом колу Лиге шампиона доживели су потпуни дебакл.  Црни уторак за Монако: Председник у затвору, пожар на трибинама и катастрофа против Брижа! Кнежеви и Тијери Анри у агонији. . .  Монако у каналу, не помаже ни Анри! Екипа која је пре годину и по играла полуфинале Лиге шампиона, у овој сезони није победила никога (!) пред својим навијачима, ни у домаћем првенству, ни на међународној сцени, а укупно је славила ЈЕДНОМ на 17 утакмица.

Фудбал 06.11.2018 | 21:15
ЛШ: Потоп Монака - Клуб Бриж понизио "Кнежеве"!
Белгијски Клуб Бриж славио је са неочекиваних 4:0 у Кнежевини, стекавши три гола предности после само 25 минута игре на стадиону Луј ИИ.

Клуб Бриж је повео у 12. минуту преко Ванакена, који пет минута касније погађа други пут, са 11 метара.

Дебакл Монака у 24. је потврдио Весли голом за чак 3:0 за госте. Белгијанци су тачну на меч ставили пет минута пре краја голом Вормера.

Монако је 15. утакмицу у низу остао без победе, пети узастопни пут са Тјеријем Анријем на клупи "Кенежева".

Француски тим је закуцан на дно Групе А са једним бодом, док је Бриж на четири па је на корак од Лиге Европе, али и у игри за осмину финала ЛШ.

Како је почело комплетно ово поподне за Кнежеве из Монака, пораз од Брижа од 0:4 код куће и запаљене трибине су само врхунац велике кризе која дрма славни клуб из Монте Карла који, чини се, нестаје пред нашим очима.

На страну што тим Тијерија Анрија не може више никог да победи, Монако је данас остао обезглављен, пошто француски Монд објавио да је председник Димитриј Роболовљев ухапшен јутрос у склопу истраге о корупцији и остаје у притвору до даљег заједно са још неколико особа. Та вест вероватно је деморалисала екипу која већ неко време делује као распуштена банда, а шокантни Блицкриг шампиона Белгије у уводних 25 минута поптуно их је дотукао.

Блистао је двоструки стрелац Ханс Ванакен, који је у 12. минуту сјајно испратио акцију и матирао Бенаља, а на 2:0 је повисио са беле тачке у 17. Све је било готово у 24. након што је Бразилац Весли лепим ударцем десницом са 17 метара повисио на 3:0, што је био знак и домаћим навијачима да могу напусте стадион Луј ИИ.

Они који су остали, ултраси Монака, су из протеста запалили трибину у једном тренутку, али то није пореметило ток ове чудне утакмице. Тачку на меч и чисту и заслужену победу Брижа ставио је везиста Руд Формер у 85. минуту.

Овом победом Бриж се приближио трећем месту у групи и пласману у Лигу Европе, док Монаку за пласман у другу фазу Лиге шампиона остаје још само теорија која би могла да ишчезне већ вечерас после утакмице Атлетика и Дортмунда. Такође, наставља се и лош старт Тијерија Анрија на клупи Монака који ни после пет утакмица не зна за тријумф. Два ремија и три пораза, много лоше...

Убедљив пораз од ПСЖ-а у Суперкупу Француске (0:4) почетком августа као да је био најава ужасне сезоне за Монако.

Клуб који је пре годину и по играо полуфинале Лиге шампиона, у овој сезони није победио никога (!) пред својим навијачима, ни у домаћем првенству, ни на међународној сцени, а вечерас је у најелитнијем такмичењу доживео нови дебакл.

МОНАКО - БРИЖ 0:4 (0:3)

На 17 одиграних утакмица ове сезоне, остварио је само један тријумф, и то као гост против Нанта (3:1), уз пет ремија и чак 12 пораза.

Ни промена тренера и одлазак Леонарда Жардина, односно долазак Тјерија Анрија на клупу, није помогао екипи из Кнежевине Монако.

На последњих 12 утакмица у Лиги шампиона, Монако је забиљежио три ремија и чак девет пораза, без побједе!

Некада сјајни фудбалер Арсенала и репрезентативац Француске, којем је посао у Монаку први самостални у тренерској каријери, у првих пет утакмица остварио је два ремија и три пораза.

Претпоследње мјесто у Лиги 1, само бод у Лиги шампиона, сигурно да нису очекивали ни највећи песимисти.

Већ након првих 45 минута на стадиону "Луј ИИ" било је јасно да ће гости из Белгије однијети сва три бода, с обзиром да су у првом полувремену постигли чак три гола - два Ханс Ванакен (од чега један из пенала), те један Весли.

У наставку је тријумф расположених гостију потврдио Руд Вормер, за 0:4 и најтежи домаћи европски пораз Монака у историји.

Вечерашњи дебакл вероватно је означио крај европског пута, с обзиром да је тешко очекивати да Анријев тим уради нешто више у последња два кола, у којима ће им ривали бити две првопласиране екипе у групи А, Алетико Мадрид и Борусија Дортмунд, који свој меч играју вечерас од 21 час.

Група А:

Монако – Клуб Бриж 0:4 (0:3)
Ванакен 12, 17п, Весли 24, Вормер 85

Атлетико – Борусија

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар