LŠ: Potop Monaka - Klub Briž ponizio "Kneževe"!

Fudbaleri Monaka nastavili su sa katastrofalnim igrama, a u četvrtom kolu Lige šampiona doživeli su potpuni debakl.  Crni utorak za Monako: Predsednik u zatvoru, požar na tribinama i katastrofa protiv Briža! Kneževi i Tijeri Anri u agoniji. . .  Monako u kanalu, ne pomaže ni Anri! Ekipa koja je pre godinu i po igrala polufinale Lige šampiona, u ovoj sezoni nije pobedila nikoga (!) pred svojim navijačima, ni u domaćem prvenstvu, ni na međunarodnoj sceni, a ukupno je slavila JEDNOM na 17 utakmica.

Fudbal 06.11.2018 | 21:15
LŠ: Potop Monaka - Klub Briž ponizio "Kneževe"!
Belgijski Klub Briž slavio je sa neočekivanih 4:0 u Kneževini, stekavši tri gola prednosti posle samo 25 minuta igre na stadionu Luj II.

Klub Briž je poveo u 12. minutu preko Vanakena, koji pet minuta kasnije pogađa drugi put, sa 11 metara.

Debakl Monaka u 24. je potvrdio Vesli golom za čak 3:0 za goste. Belgijanci su tačnu na meč stavili pet minuta pre kraja golom Vormera.

Monako je 15. utakmicu u nizu ostao bez pobede, peti uzastopni put sa Tjerijem Anrijem na klupi "Keneževa".

Francuski tim je zakucan na dno Grupe A sa jednim bodom, dok je Briž na četiri pa je na korak od Lige Evrope, ali i u igri za osminu finala LŠ.

Kako je počelo kompletno ovo popodne za Kneževe iz Monaka, poraz od Briža od 0:4 kod kuće i zapaljene tribine su samo vrhunac velike krize koja drma slavni klub iz Monte Karla koji, čini se, nestaje pred našim očima.

Na stranu što tim Tijerija Anrija ne može više nikog da pobedi, Monako je danas ostao obezglavljen, pošto francuski Mond objavio da je predsednik Dimitrij Robolovljev uhapšen jutros u sklopu istrage o korupciji i ostaje u pritvoru do daljeg zajedno sa još nekoliko osoba. Ta vest verovatno je demoralisala ekipu koja već neko vreme deluje kao raspuštena banda, a šokantni Blickrig šampiona Belgije u uvodnih 25 minuta poptuno ih je dotukao.

Blistao je dvostruki strelac Hans Vanaken, koji je u 12. minutu sjajno ispratio akciju i matirao Benalja, a na 2:0 je povisio sa bele tačke u 17. Sve je bilo gotovo u 24. nakon što je Brazilac Vesli lepim udarcem desnicom sa 17 metara povisio na 3:0, što je bio znak i domaćim navijačima da mogu napuste stadion Luj II.

Oni koji su ostali, ultrasi Monaka, su iz protesta zapalili tribinu u jednom trenutku, ali to nije poremetilo tok ove čudne utakmice. Tačku na meč i čistu i zasluženu pobedu Briža stavio je vezista Rud Former u 85. minutu.

Ovom pobedom Briž se približio trećem mestu u grupi i plasmanu u Ligu Evrope, dok Monaku za plasman u drugu fazu Lige šampiona ostaje još samo teorija koja bi mogla da iščezne već večeras posle utakmice Atletika i Dortmunda. Takođe, nastavlja se i loš start Tijerija Anrija na klupi Monaka koji ni posle pet utakmica ne zna za trijumf. Dva remija i tri poraza, mnogo loše...

Ubedljiv poraz od PSŽ-a u Superkupu Francuske (0:4) početkom avgusta kao da je bio najava užasne sezone za Monako.

Klub koji je pre godinu i po igrao polufinale Lige šampiona, u ovoj sezoni nije pobedio nikoga (!) pred svojim navijačima, ni u domaćem prvenstvu, ni na međunarodnoj sceni, a večeras je u najelitnijem takmičenju doživeo novi debakl.

MONAKO - BRIŽ 0:4 (0:3)

Na 17 odigranih utakmica ove sezone, ostvario je samo jedan trijumf, i to kao gost protiv Nanta (3:1), uz pet remija i čak 12 poraza.

Ni promena trenera i odlazak Leonarda Žardina, odnosno dolazak Tjerija Anrija na klupu, nije pomogao ekipi iz Kneževine Monako.

Na poslednjih 12 utakmica u Ligi šampiona, Monako je zabilježio tri remija i čak devet poraza, bez pobjede!

Nekada sjajni fudbaler Arsenala i reprezentativac Francuske, kojem je posao u Monaku prvi samostalni u trenerskoj karijeri, u prvih pet utakmica ostvario je dva remija i tri poraza.

Pretposlednje mjesto u Ligi 1, samo bod u Ligi šampiona, sigurno da nisu očekivali ni najveći pesimisti.

Već nakon prvih 45 minuta na stadionu "Luj II" bilo je jasno da će gosti iz Belgije odnijeti sva tri boda, s obzirom da su u prvom poluvremenu postigli čak tri gola - dva Hans Vanaken (od čega jedan iz penala), te jedan Vesli.

U nastavku je trijumf raspoloženih gostiju potvrdio Rud Vormer, za 0:4 i najteži domaći evropski poraz Monaka u istoriji.

Večerašnji debakl verovatno je označio kraj evropskog puta, s obzirom da je teško očekivati da Anrijev tim uradi nešto više u poslednja dva kola, u kojima će im rivali biti dve prvoplasirane ekipe u grupi A, Aletiko Madrid i Borusija Dortmund, koji svoj meč igraju večeras od 21 čas.

Grupa A:

Monako – Klub Briž 0:4 (0:3)
Vanaken 12, 17p, Vesli 24, Vormer 85

Atletiko – Borusija

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar