Бугари: Има скептика, али Балкан жели Мундијал!

Министри спорта Бугарске, Грчке, Румуније и Србије започели су припреме за преговоре о заједничкој балканској кандидатури за организацију Светског првенства у фудбалу 2030. године, изјавио је данас бугарски министар.

Фудбал 08.11.2018 | 19:15
Бугари: Има скептика, али Балкан жели Мундијал!
Земље Балкана су одлучне у намери да се кандидују за заједничког домаћина Светског фудбалског првенства 2030. године. Међутим, колико је ова идеја реална и колико реба посла урадити у све четири земље (Србија, Бугарска, Грчка и Румунија) да би кандидатура уопште могла бити сматрана озбиљном?

Има и много скептика, међу којима је и легендарни бугарски фудбалер Христо Стоичков.

"Једна је ствар пријавити се за организацију (Мундијала) - свако може да се пријави, али друга ствар је имати шансу да је добијеш", рекао је Стоичков за БНТ.

Али, власти у ове четири земље су исказале одлучност да ову идеју спроведу у дело. Бар што се тиче кандидатуре. Из Бугарске стиже вест да ће се министри спорта ове четири земље ускоро састати како би договорили заједничку стратегију и планове.

Агенција БТА је изјаву бугарског министра спорта Красена Кралева да "оваква кандидатура представљала важан политички симбол, показујући да балканске земље неће сарађивати само у сфери спорта, већ да ће такође бранити заједничке политичке и економске интересе".

Кралев је рекао да је "идеја заједничке кандидатуре наишла на велико интересовање, али и на одређени скептицизам због тога што Бугарска заостаје на пољу спортске инфраструктуре".

Инфраструктура је, наравно, проблем и у Србији, па и у Грчкој.

Председник Србије и његови сарадници најављивали су раније да ће сигурно бити изграђен Национални стадион. Најпре је било да ће локација бити код Остружнице, а последња информација је да ће то бити код Сурчина. 

Некадашњи градоначелник Београда, сада министар финансија Синиша Мали изјавио је 19. септембра 2017. године да ће "у другој половини 2018. године почети изградња Националног стадиона". Већ смо на крају 2018. године, али изградња тог стадиона још није почела. 

Пре три године, тачније 2015. године, тадашњи премијер Александар Вучић изјавио је да ће Владаиздвојити 150 милиона евра за изградњу стадиона.    

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар