Bugari: Ima skeptika, ali Balkan želi Mundijal!

Ministri sporta Bugarske, Grčke, Rumunije i Srbije započeli su pripreme za pregovore o zajedničkoj balkanskoj kandidaturi za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, izjavio je danas bugarski ministar.

Fudbal 08.11.2018 | 19:15
Bugari: Ima skeptika, ali Balkan želi Mundijal!
Zemlje Balkana su odlučne u nameri da se kandiduju za zajedničkog domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine. Međutim, koliko je ova ideja realna i koliko reba posla uraditi u sve četiri zemlje (Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija) da bi kandidatura uopšte mogla biti smatrana ozbiljnom?

Ima i mnogo skeptika, među kojima je i legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov.

"Jedna je stvar prijaviti se za organizaciju (Mundijala) - svako može da se prijavi, ali druga stvar je imati šansu da je dobiješ", rekao je Stoičkov za BNT.

Ali, vlasti u ove četiri zemlje su iskazale odlučnost da ovu ideju sprovedu u delo. Bar što se tiče kandidature. Iz Bugarske stiže vest da će se ministri sporta ove četiri zemlje uskoro sastati kako bi dogovorili zajedničku strategiju i planove.

Agencija BTA je izjavu bugarskog ministra sporta Krasena Kraleva da "ovakva kandidatura predstavljala važan politički simbol, pokazujući da balkanske zemlje neće sarađivati samo u sferi sporta, već da će takođe braniti zajedničke političke i ekonomske interese".

Kralev je rekao da je "ideja zajedničke kandidature naišla na veliko interesovanje, ali i na određeni skepticizam zbog toga što Bugarska zaostaje na polju sportske infrastrukture".

Infrastruktura je, naravno, problem i u Srbiji, pa i u Grčkoj.

Predsednik Srbije i njegovi saradnici najavljivali su ranije da će sigurno biti izgrađen Nacionalni stadion. Najpre je bilo da će lokacija biti kod Ostružnice, a poslednja informacija je da će to biti kod Surčina. 

Nekadašnji gradonačelnik Beograda, sada ministar finansija Siniša Mali izjavio je 19. septembra 2017. godine da će "u drugoj polovini 2018. godine početi izgradnja Nacionalnog stadiona". Već smo na kraju 2018. godine, ali izgradnja tog stadiona još nije počela. 

Pre tri godine, tačnije 2015. godine, tadašnji premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Vladaizdvojiti 150 miliona evra za izgradnju stadiona.    

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar