Видео: Колективно лудило у Аргентини!

Паредес намерно добио црвени да би ишао на Суперфинале! Помахнитали су! Намјерно добио црвени да иде на Бока - Ривер! Да је утакмица Бока Јуниорс - Ривер Плата више од фудбала показује и овај примјер из Русије.

Фудбал 08.11.2018 | 11:00
Видео: Колективно лудило у Аргентини!
Леандро Паредес је 24-годишњи аргентински фудбалер који тренутно зарађује као играч руског Зенита.

Поникао је у једном од најчувенијих клубова на свијету - Боки Јуниорс и срце му је остало тамо. Као и многи Аргентинци и он воли да гледа највећи аргентински дерби Бока Јуниорс - Ривер Плата.

То умногоме објашњава његов потез у утакмици руског шампионата.

Наиме, медији у Русији оптужују Паредеса да је намјерно испровоцирао судију да му покаже црвени картон на мечу против Ахматија из Грозног, како би добио суспензију и тако имао оправдање да одлети у родну земљу и уживо на "Бомбоњери" гледа финале Копа Либертадорес Бока - Ривер.

Паредес, бивши играч Роме, а сада саиграч Бранислава Ивановића у Зениту, добио је црвени картон у 83. минуту првенственог дуела након што је ударио противничког играча без лопте.

Парадес је на мети критика спортске штампе због игара које пружа у Зениту, које су оцијењене испод просјека, а има и оцјена да му уопште није стало. "О овоме се много не горови, али треба рећи - Паредес је позван у аргентинску репрезентацију. А његов став према Зениту, Русији је испод нивоа. Отприлике, овдје сам тренутно, играћу колико хоћу и радићу шта хоћу. Тај његов црвени картон, рецимо. Са обје ноге је стартовао на противничког играча на центру терена, без икакве потребе. Није поштовао ни свог ривала, који је такође професионални фудбалер и зарађује од овога", написао је руски спортски коментатор Генадиј Орлов.

Ово је, иначе, први пут да ће највећи аргентински клубови играти у финалу Копа Либертадореса (јужноамеричка верзија европске Лиге шампиона), такмичења основаног 1960. године.

Домаћин прве утакмице је Бока 10. новембра, а реванш је на стадиону Ривера 24. новембра.

Бока је континентални шампион била шест пута, последњи трофеј подигнут је 2007, а Ривер трипут, посљедњи пут још 1996. године. 

Далеко је Јужна Америка, па у Европи не можемо да осетимо у мери у којој би требало. Али предстојећи двомеч Боке Јуниорс и Ривер Плејта у финалу Копа Либертадорес - већ су му наденули одговорајаћи надимак Суперфинале – толико је велико да можемо са правом да отворимо и дебату о томе да ли је највећи у историји фудбала?

Јер то би било као да су Реал и Барса у финалу Лиге шампиона. Само помножено са 105 година љубави, страсти, наравно и мржње. Ако нам не верујете, питајте само Леандра Паредеса, 24-годишњег везисту Зенита, одгојеног у Бокиној школи фудбала у којој је провео осам сезона пре но што је успео да се избори за место у првом тиму.

Одавно је отишао, али срце је остало на Бомбоњери, па је Паредес сада у Русији оптужен да је намерно зарадио црвени картон на утакмици против Ахмата како би могао да иде на дуел Боке и Ривера у суботу од 21 сат на Бомбоњери.

Паредес иначе није груб играч и ретко добија картоне (искључен само два пута у више од 150 утакмица у каријери), а у 13. колу првенства Русије добио је два жута картона. Зенит је већ имао вођство, а Паредес је био толико стрпљив да сачека 83. минут и тада се “избори“ за искључење. Не превише груб прекршај, али потпуно беспотребан на средини терена.

Међутим, Зенитови навијачи су побеснели, не зато што не разумеју Паредесову жељу да бодри омиљени у клуб у утакмици века, већ зато што тим из Санкт Петербурга у недељу игра велики дерби са московским ЦСКА. Да је нека мање битна утакмица и пустили би га у Буенос Ајрес.

Сад, да ли је намера заиста и постојала тешко је рећи. Погледајте снимак испод, на четири минута од 15 секунди од његовог почетка видећете оба картона. Мотив је ту, није довољно за пресуду. Али се чини сасвим невероватним да ће му управа Зенита у оваквој атмосфери дозволити да отпутје у Аргентину.



Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар