Video: Kolektivno ludilo u Argentini!

Paredes namerno dobio crveni da bi išao na Superfinale! Pomahnitali su! Namjerno dobio crveni da ide na Boka - River! Da je utakmica Boka Juniors - River Plata više od fudbala pokazuje i ovaj primjer iz Rusije.

Fudbal 08.11.2018 | 11:00
Video: Kolektivno ludilo u Argentini!
Leandro Paredes je 24-godišnji argentinski fudbaler koji trenutno zarađuje kao igrač ruskog Zenita.

Ponikao je u jednom od najčuvenijih klubova na svijetu - Boki Juniors i srce mu je ostalo tamo. Kao i mnogi Argentinci i on voli da gleda najveći argentinski derbi Boka Juniors - River Plata.

To umnogome objašnjava njegov potez u utakmici ruskog šampionata.

Naime, mediji u Rusiji optužuju Paredesa da je namjerno isprovocirao sudiju da mu pokaže crveni karton na meču protiv Ahmatija iz Groznog, kako bi dobio suspenziju i tako imao opravdanje da odleti u rodnu zemlju i uživo na "Bombonjeri" gleda finale Kopa Libertadores Boka - River.

Paredes, bivši igrač Rome, a sada saigrač Branislava Ivanovića u Zenitu, dobio je crveni karton u 83. minutu prvenstvenog duela nakon što je udario protivničkog igrača bez lopte.

Parades je na meti kritika sportske štampe zbog igara koje pruža u Zenitu, koje su ocijenjene ispod prosjeka, a ima i ocjena da mu uopšte nije stalo. "O ovome se mnogo ne gorovi, ali treba reći - Paredes je pozvan u argentinsku reprezentaciju. A njegov stav prema Zenitu, Rusiji je ispod nivoa. Otprilike, ovdje sam trenutno, igraću koliko hoću i radiću šta hoću. Taj njegov crveni karton, recimo. Sa obje noge je startovao na protivničkog igrača na centru terena, bez ikakve potrebe. Nije poštovao ni svog rivala, koji je takođe profesionalni fudbaler i zarađuje od ovoga", napisao je ruski sportski komentator Genadij Orlov.

Ovo je, inače, prvi put da će najveći argentinski klubovi igrati u finalu Kopa Libertadoresa (južnoamerička verzija evropske Lige šampiona), takmičenja osnovanog 1960. godine.

Domaćin prve utakmice je Boka 10. novembra, a revanš je na stadionu Rivera 24. novembra.

Boka je kontinentalni šampion bila šest puta, poslednji trofej podignut je 2007, a River triput, posljednji put još 1996. godine. 

Daleko je Južna Amerika, pa u Evropi ne možemo da osetimo u meri u kojoj bi trebalo. Ali predstojeći dvomeč Boke Juniors i River Plejta u finalu Kopa Libertadores - već su mu nadenuli odgovorajaći nadimak Superfinale – toliko je veliko da možemo sa pravom da otvorimo i debatu o tome da li je najveći u istoriji fudbala?

Jer to bi bilo kao da su Real i Barsa u finalu Lige šampiona. Samo pomnoženo sa 105 godina ljubavi, strasti, naravno i mržnje. Ako nam ne verujete, pitajte samo Leandra Paredesa, 24-godišnjeg vezistu Zenita, odgojenog u Bokinoj školi fudbala u kojoj je proveo osam sezona pre no što je uspeo da se izbori za mesto u prvom timu.

Odavno je otišao, ali srce je ostalo na Bombonjeri, pa je Paredes sada u Rusiji optužen da je namerno zaradio crveni karton na utakmici protiv Ahmata kako bi mogao da ide na duel Boke i Rivera u subotu od 21 sat na Bombonjeri.

Paredes inače nije grub igrač i retko dobija kartone (isključen samo dva puta u više od 150 utakmica u karijeri), a u 13. kolu prvenstva Rusije dobio je dva žuta kartona. Zenit je već imao vođstvo, a Paredes je bio toliko strpljiv da sačeka 83. minut i tada se “izbori“ za isključenje. Ne previše grub prekršaj, ali potpuno bespotreban na sredini terena.

Međutim, Zenitovi navijači su pobesneli, ne zato što ne razumeju Paredesovu želju da bodri omiljeni u klub u utakmici veka, već zato što tim iz Sankt Peterburga u nedelju igra veliki derbi sa moskovskim CSKA. Da je neka manje bitna utakmica i pustili bi ga u Buenos Ajres.

Sad, da li je namera zaista i postojala teško je reći. Pogledajte snimak ispod, na četiri minuta od 15 sekundi od njegovog početka videćete oba kartona. Motiv je tu, nije dovoljno za presudu. Ali se čini sasvim neverovatnim da će mu uprava Zenita u ovakvoj atmosferi dozvoliti da otputje u Argentinu.



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar