ЛШ: Напуљ је спреман за спектакл!

Судар Наполија и ПСЖ-а могао би много тога да одлучи у Групи Ц.

Фудбал 06.11.2018 | 17:15
ЛШ: Напуљ је спреман за спектакл!
Напуљ је спреман за спектакл (21.00, ТВ Арена спорт)!

Утакмица сезоне која би могла да одреди судбину екипе Карла Анчелотија у Лиги шампиона. Пари Сен Жермен је пре две недеље био на коленима, али се извукао у трећем минуту надокнаде голом Анхела ди Марије (2:2), међутим, сада сви у Напуљу сви верују да је ово идеалан тренутак да се узме мера скупоценом саставу Томаса Тухела.

Ипак, свако потцењивање могућног тима из Париза би могло да буде погубно по домаћина, јер Свеци не бирају ни време ни место на којем ће уништити противника. Ако им оставите превише слободног простора, они ће то сурово казнити. Меч са Сан Паолу овом моменту неће одлучити ништа, али би евентуално славље једну од две екипе довео надомак пласмана у осмину финала (Наполи има пет, ПСЖ четири бода), док би реми коначну одлуку одложио до последњег кола.

Обе екипе су у доста доброј форми и направиле су солидну увертиру за један од најјачих дуела четврте рунде Лиге шампиона. То се пре свега односи на Наполитанце који су били немилосрдни према Емполију на свом терену (5:1).Анчелотија посебно радује распуцаност нападача -  Дрис Мертенс је постигао хет-трик, а мрежу противника погађали су Лоренцо Инсиње иАркрадијуш Милик, тако да је кандидатура за стартних 11 више него озбиљна. Српски дефанзивац Никола Максимовић одиграо је свих 90 минута у петак, па остаје да се види да ли ће се искусни стратег можда поново одлучити за њега или ће се у тим вратити Раул Албиол.

"Рано је да посматрамо циљну равнину. Имамо простор за напредак и на томе морамо да радимо не обраћајући пажњу на калкулације, ни у Серији А, ни у групној фази Лиге шампиона. Истина, приближава се крај првог дела Лиге шампиона, али ми вечерас нећемо калкулисати", рекао је Анчелоти, који је од 2011. до 2013. седео на клупи ПСЖ-а.

Искусни стручњак тврди да се много тога променило на Парку Принчева откако је отишао.

"Док сам ја био тамо пројекат је био у настанку, сада је реализован. Нема много препрека да се дође до жељеног резултата, а то је освајање Лиге шамоиона или да се буде међу најјачима у Европи. ПСЖ то већ јесте".

Када је у питању Пари Сен Жермен, највећа стрепња упитан наступ Единсона Каванија који је пропустио минула два меча Парижана против Марсеља и Лила у првенству. Фантастични Уругвајац се опоравио од повреде бутног мишића, али ће се одлука о томе да ли ће бити у стартној постави бити донета тек неколико сати уочи сусрета. Популарни Матадор је, према писању Паризијена, тренирао нормално јуче и не би било изненађење да се од првог минута заједно са Килијаном Мбапеом и Нејмаром нађе у истуреној линији ПСЖ-а. Било како, Тухел ће имати довољно материјала да оформи паклено јак састав, тако да ни евентуални изостаснак Каванија не би требало да радује домаће навијаче. 

ПСЖ је једини пут гостовао на Сан Паолу у сезони 1992/1993, када је меч другог кола Купа УЕФА (0:2) одлучио двоструки стрелац Жорж Веа. Занимљиво, то је била уједно и једина победа Светаца на девет гостовања италијанским клубовима у еврокуповима. Историјски гледано, Наполију леже Французи. На десет окршаја, почев од 1969. године, тим са југа Италије добио је пет, три пута је ремизирао и тек два пута губио. 

Са друге стране, ПСЖ има негативан биланс против Италијана, мада не треба заборавити да је ондашњи и садашњи ПСЖ друга димензија. Од укупно 16 утакмица против италијанских клубова, екипа из престонице Француске славила је само у два наврата, поделила плен пет пута и девет пута изгубила.

Гости су постигли макар један гол на последњих 19 утакмица у Лиги шампиона, тако да имате разлога да верујете у ефикасан меч, али би важност утакмице овај окршај, ипак, могла да учини прилично тврдим.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар