LŠ: Napulj je spreman za spektakl!

Sudar Napolija i PSŽ-a mogao bi mnogo toga da odluči u Grupi C.

Fudbal 06.11.2018 | 17:15
LŠ: Napulj je spreman za spektakl!
Napulj je spreman za spektakl (21.00, TV Arena sport)!

Utakmica sezone koja bi mogla da odredi sudbinu ekipe Karla Ančelotija u Ligi šampiona. Pari Sen Žermen je pre dve nedelje bio na kolenima, ali se izvukao u trećem minutu nadoknade golom Anhela di Marije (2:2), međutim, sada svi u Napulju svi veruju da je ovo idealan trenutak da se uzme mera skupocenom sastavu Tomasa Tuhela.

Ipak, svako potcenjivanje mogućnog tima iz Pariza bi moglo da bude pogubno po domaćina, jer Sveci ne biraju ni vreme ni mesto na kojem će uništiti protivnika. Ako im ostavite previše slobodnog prostora, oni će to surovo kazniti. Meč sa San Paolu ovom momentu neće odlučiti ništa, ali bi eventualno slavlje jednu od dve ekipe doveo nadomak plasmana u osminu finala (Napoli ima pet, PSŽ četiri boda), dok bi remi konačnu odluku odložio do poslednjeg kola.

Obe ekipe su u dosta dobroj formi i napravile su solidnu uvertiru za jedan od najjačih duela četvrte runde Lige šampiona. To se pre svega odnosi na Napolitance koji su bili nemilosrdni prema Empoliju na svom terenu (5:1).Ančelotija posebno raduje raspucanost napadača -  Dris Mertens je postigao het-trik, a mrežu protivnika pogađali su Lorenco Insinje iArkradijuš Milik, tako da je kandidatura za startnih 11 više nego ozbiljna. Srpski defanzivac Nikola Maksimović odigrao je svih 90 minuta u petak, pa ostaje da se vidi da li će se iskusni strateg možda ponovo odlučiti za njega ili će se u tim vratiti Raul Albiol.

"Rano je da posmatramo ciljnu ravninu. Imamo prostor za napredak i na tome moramo da radimo ne obraćajući pažnju na kalkulacije, ni u Seriji A, ni u grupnoj fazi Lige šampiona. Istina, približava se kraj prvog dela Lige šampiona, ali mi večeras nećemo kalkulisati", rekao je Ančeloti, koji je od 2011. do 2013. sedeo na klupi PSŽ-a.

Iskusni stručnjak tvrdi da se mnogo toga promenilo na Parku Prinčeva otkako je otišao.

"Dok sam ja bio tamo projekat je bio u nastanku, sada je realizovan. Nema mnogo prepreka da se dođe do željenog rezultata, a to je osvajanje Lige šamoiona ili da se bude među najjačima u Evropi. PSŽ to već jeste".

Kada je u pitanju Pari Sen Žermen, najveća strepnja upitan nastup Edinsona Kavanija koji je propustio minula dva meča Parižana protiv Marselja i Lila u prvenstvu. Fantastični Urugvajac se oporavio od povrede butnog mišića, ali će se odluka o tome da li će biti u startnoj postavi biti doneta tek nekoliko sati uoči susreta. Popularni Matador je, prema pisanju Parizijena, trenirao normalno juče i ne bi bilo iznenađenje da se od prvog minuta zajedno sa Kilijanom Mbapeom i Nejmarom nađe u isturenoj liniji PSŽ-a. Bilo kako, Tuhel će imati dovoljno materijala da oformi pakleno jak sastav, tako da ni eventualni izostasnak Kavanija ne bi trebalo da raduje domaće navijače. 

PSŽ je jedini put gostovao na San Paolu u sezoni 1992/1993, kada je meč drugog kola Kupa UEFA (0:2) odlučio dvostruki strelac Žorž Vea. Zanimljivo, to je bila ujedno i jedina pobeda Svetaca na devet gostovanja italijanskim klubovima u evrokupovima. Istorijski gledano, Napoliju leže Francuzi. Na deset okršaja, počev od 1969. godine, tim sa juga Italije dobio je pet, tri puta je remizirao i tek dva puta gubio. 

Sa druge strane, PSŽ ima negativan bilans protiv Italijana, mada ne treba zaboraviti da je ondašnji i sadašnji PSŽ druga dimenzija. Od ukupno 16 utakmica protiv italijanskih klubova, ekipa iz prestonice Francuske slavila je samo u dva navrata, podelila plen pet puta i devet puta izgubila.

Gosti su postigli makar jedan gol na poslednjih 19 utakmica u Ligi šampiona, tako da imate razloga da verujete u efikasan meč, ali bi važnost utakmice ovaj okršaj, ipak, mogla da učini prilično tvrdim.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar