ЛШ: Ливерпулово самопреиспитивање...

Стандардно 4-3-3 или 4-2-3-1 са Лаланом уместо Милнера?! Дилему наметнуо и повратак Дејана Ловрена. . .

Фудбал 06.11.2018 | 17:45
ЛШ: Ливерпулово самопреиспитивање...
Црвеној звезди је мање-више свеједно. Ливерпулов квалитет и дубина тима дозвољавају Јиргену Клопу да ротира и играче и систем, а да то не утиче на резултат. И шта год буде одлучио уочи меча са Црвеном звездом неће то никако олакшати посао Владану Милојевићу. 

Прво и основно – мораће да мења Џердана Шачирија,  који је на Енфилду правио хаос по терену и Звезди стварао велике проблеме. У Београду га из већ добро познатих разлога неће бити, па се намеће питање и да ли ће бити формације 4-2-3-1 у којој је Клоп играо – не први пут – мечеве са српским шампионом на Енфилду и Кардифом код куће. И Звезди и Кардифу дао је по четири гола, тако да је општи утисак да систем функционише. Бар када је Шаћириту, па се у Енглеској све више пише о “фантастичној четворци“, пошто су Садио Мане, Мохамед Салах иРоберто Фирмино добили озбиљног саиграча у навали. Видели смо то и на Енфилду.

Уместо Шаћирија сада би могао да у стартних 11 улети Адам Лалана, али он је дуго вукао повреду и ове сезоне је одиграо свега 155 минута. Ни изблиза то није било на нивоу на којем је Шаћири сада. Али јесте реална опција.

Трећег играча таквог профила – да лута између противничких линија - Клоп просто нема, па постоји и могућност да заигра у стандарднијој 4-3-3 формацији. То би значило да би Шаћирија у тиму заменио Џејмс Милнер, који је пре две недеље тек излазио из повреде па је први меч са Звездом преседео на клупи.Фабињо и Жоржињо Вајналдум нису спорни. Само је дакле питање да ли ће уз њих бити Милнер или ће Лаланаиграти нешто офанзивније.

Дилема постоји и у последњој линији, пошто се Дејан Ловрен недавно вратио у такмичарски ритам и везао је три утакмице против Манчестер Ситија, Хадерсфилда и Кардифа. Против Арсенала је одмарао, па су штоперски тандем, као и против Звезде, чинили Вирџил ван Дајк и Џо Гомез. Дакле, прво питање је Гомез или Ловрен, а могуће је и да ће овај први отићи на место десног бека што би Трента Александер-Арнолда послало на клупу.

И опет, с обзиром на квалитет играча и дубину тима – Звезди је апсолутно свеједно. Уздати се у посебно лошу партију било кога од побројаних било би просто наивно. Своју шансу Звезда мора да тражи на неком другом месту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар