LŠ: Liverpulovo samopreispitivanje...

Standardno 4-3-3 ili 4-2-3-1 sa Lalanom umesto Milnera?! Dilemu nametnuo i povratak Dejana Lovrena. . .

Fudbal 06.11.2018 | 17:45
LŠ: Liverpulovo samopreispitivanje...
Crvenoj zvezdi je manje-više svejedno. Liverpulov kvalitet i dubina tima dozvoljavaju Jirgenu Klopu da rotira i igrače i sistem, a da to ne utiče na rezultat. I šta god bude odlučio uoči meča sa Crvenom zvezdom neće to nikako olakšati posao Vladanu Milojeviću. 

Prvo i osnovno – moraće da menja Džerdana Šačirija,  koji je na Enfildu pravio haos po terenu i Zvezdi stvarao velike probleme. U Beogradu ga iz već dobro poznatih razloga neće biti, pa se nameće pitanje i da li će biti formacije 4-2-3-1 u kojoj je Klop igrao – ne prvi put – mečeve sa srpskim šampionom na Enfildu i Kardifom kod kuće. I Zvezdi i Kardifu dao je po četiri gola, tako da je opšti utisak da sistem funkcioniše. Bar kada je Šaćiritu, pa se u Engleskoj sve više piše o “fantastičnoj četvorci“, pošto su Sadio Mane, Mohamed Salah iRoberto Firmino dobili ozbiljnog saigrača u navali. Videli smo to i na Enfildu.

Umesto Šaćirija sada bi mogao da u startnih 11 uleti Adam Lalana, ali on je dugo vukao povredu i ove sezone je odigrao svega 155 minuta. Ni izbliza to nije bilo na nivou na kojem je Šaćiri sada. Ali jeste realna opcija.

Trećeg igrača takvog profila – da luta između protivničkih linija - Klop prosto nema, pa postoji i mogućnost da zaigra u standardnijoj 4-3-3 formaciji. To bi značilo da bi Šaćirija u timu zamenio Džejms Milner, koji je pre dve nedelje tek izlazio iz povrede pa je prvi meč sa Zvezdom presedeo na klupi.Fabinjo i Žoržinjo Vajnaldum nisu sporni. Samo je dakle pitanje da li će uz njih biti Milner ili će Lalanaigrati nešto ofanzivnije.

Dilema postoji i u poslednjoj liniji, pošto se Dejan Lovren nedavno vratio u takmičarski ritam i vezao je tri utakmice protiv Mančester Sitija, Hadersfilda i Kardifa. Protiv Arsenala je odmarao, pa su štoperski tandem, kao i protiv Zvezde, činili Virdžil van Dajk i Džo Gomez. Dakle, prvo pitanje je Gomez ili Lovren, a moguće je i da će ovaj prvi otići na mesto desnog beka što bi Trenta Aleksander-Arnolda poslalo na klupu.

I opet, s obzirom na kvalitet igrača i dubinu tima – Zvezdi je apsolutno svejedno. Uzdati se u posebno lošu partiju bilo koga od pobrojanih bilo bi prosto naivno. Svoju šansu Zvezda mora da traži na nekom drugom mestu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar