Посјете психологу све чешће

Одлазак код психолога за становнике развијених земља одавно је постао свакодневница, али код нас посјета психотерапеуту још увијек је нешто што је последња опција.

Здравље 06.11.2018 | 16:15
Посјете психологу све чешће
Из страха да ће бити изложени предрасудама људи често занемарују важност очувања менталног здравља, па стручну помоћ траже тек онда када дубоко загазе у проблем. Проблеме кажу стручњаци најчешће пријављују жене које се суочавају са великим притисцима друштва услед чега добијају честе нападе панике И упадају у анксиозна стања.

И радница, И мајка, И студенткиња, И шефица, И спремачица, И пријатељица И супруга, све су то синоними за жену И то у више случајева жену која истовремено треба да буде све ово како би постигла критеријуме које је задало друштво. Друштвене мреже пропагирају савршене животе, пропагирају обавезу И уређени образац понашања да смо оптерећени обавезама, истовремено насмијани срећни шаљући поруку да било ко ко одступа од ове слике није пожељан. Жене које не успију да избалансирају све ово али И оне које живе животом са Инстаграма веома често имају оњене притиском сопствене борбе, нападе панике И анксиозности, каже психолог Данијела Остојић

Средина у којој живимо нажалост још увијек подрзумијева да је одлазак психологу или психијатру јасан знак да сте луди И да је то срамота, док савремена западна, европска или америчка друштва поред адвоката обавезно имају И психијатра, а с обзиром да је ријеч о најразвијенијим друштвима, јасан је положај нашег поднебља на развојној љествици. Ипак Данијела каже да се из године у годину разбила та предрасуда, као И да људи желе помоћ И да је све чешће траже.

За одлазак код психолога нема тачне дефиниције, али је то потребно учинити када нам наше емоције и стања сметају да обављамо свакодневне активности попут дружења, излазака, путовања, када смо дуже времена безвољни, уморни и без енергије.И ЗАПАМТИТЕ ТО НИЈЕ НЕШТО ШТО ЈЕ СРАМОТА.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сомеоне

06.11.2018 15:38

није народ срамота,већ стандард наш и на западу није исти,па према томе они имају пара да плаћају приватне психологе.ми у мањим мјестима знамо наше психологе од малих ногу ко су и шта су па и то може утицати,рецимо код мене психолог има гори живот од мог,могу ја њему држати часове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

06.11.2018 18:42

Значи да је једно од занимања будућности и психолог! Шта мислите који је факултет најбоље уписати, да би без проблема добили посао?

ОДГОВОРИТЕ