Ова намирница сагоријева калорије док спавате

Желите да се ослободите масноће у телу? Можда би требало у своју исхрану да укључите ову намирницу, а за најбоље резултате требало би да је једете пре одласка на спавање.

Здравље 06.11.2018 | 16:07
Ова намирница сагоријева калорије док спавате
Научници са државног универзитета Флорида тврде да протеински оброк попут котиџ сира може да вам помогне да убрзате метаболизам и смршате. 

Они су у студији пронашли да конзумирање 30 гр протеина пола сата пре спавања може имати позитивне ефекте на квалитет мишића, метаболизам и целокупно здравље. 

Како би тестирали ефекте конзумације целовите хране (непрерађене и нерафинисане) у односу на синтетичке протеине који се обично налазе у шејковима и суплементима, и упоредили њихов утицај на процес мршављења, научници су спровели студију у којој је учествовала група жена. 

Учеснице у студији, које су двадесетим годинама живота, имале су задатак да једу котиџ сир 30 минута и сат пре спавања. 

"Све до сада мислили смо да ће целовита храна имати сличне ефекте као протеински суплементи, али нисмо имали праве доказе", каже професор Мајкл Ормсбе са Нутритион, Фоод анд Еxерцисе Сциенцес. 

"Сада је ова студија показала да она има једнако добре ефекте као суплементи на бази протеина, те лљуди уместо шејка који пију увече пре спавања, могу управо да једу ову намриницу", додаје. 

Нутриционисткиња Рајан Ламборт казала је за британски "Сан" да је котиџ сир одличан извор протеина. 

Док је протеин есенцијалан за раст и опоравак мишића, што се испоставило да има виталан значај за убрзавање сагоревања калорија, она додаје да сам котиџ сир не може да убрза метаболизам. 

"С обзиром на то да је у студији учествовало већина младих жена, а већина њих је активна, то сугерише да морате ипак и вежбати како бисте осетили све предности ове протеинске намирнице", истиче Ламбортова. 

Када је реч о идеалној порцији котиџ сира коју би требало да конзумирате током једног оброка, стручњаци сугеришу да је довољно унети 30 грама, те да ћете сигурно осетити позитивне ефекте.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар