ЛШ: Бити или не бити за Тотенхем и ПСВ!

Трава на Вемблију и даље није опорављена од НФЛ меча!

Фудбал 06.11.2018 | 14:45
ЛШ: Бити или не бити за Тотенхем и ПСВ!
Тотенхем и ПСВ у епизоди - бити или не бити (21.00, ТВ Арена спорт 5)! 

Више нема простора за кикс. Три бода су једина опција, уз наду да ће Барселона добити Интер у Милану и на тај начин им омогућити да на нешто лакши начин, односно у директном окршају са Италијанима, пронађу пут до нокаут фазе Лиге шампиона.

Оба тима улазе у утакмицу после победа у домаћим шампионатима. Спарси су одиграли сјајан меч против Вулфса, мада су на крају стрепели за тријумф (2:3), док су изабраници Марка ван Бомела минималцем срушили Витесе и остали стопроцентни у Ередивизији (11/11). Подсетимо, први сусрет Тотенхема и ПСВ-а окончан је без победника (2:2), након што је лондонска екипа пуцала себи у ноге, будући да је након преокрета имала више од игре, али их је искључење Уга Лориса на крају скупо коштало.

"Ако не прођемо даље бићемо разочарани, али то није срамота. Жао ми је што, уколико испаднемо, неће бити Лиге шампиона на новом стадиону. Такмичимо се са Интером и ПСВ-ом, наравно и Барсом... Није лако у таквој конкуренцији", изјавио је Покетино.

Одбране су слаба тачка како једнима, тако и другима, с обзиром да су само Црвена звезда (десет) и Плзењ (девет) примили више голова од Тотенхема, ПСВ-а и АЕК-а (по осам). Колико год блистали у свом дворишту, Филипсовци никако не успевају да победе у Лиги шампиона. Томе у прилог иде податак да су на претходних 11 утакмица у пет наврата ремизирали, а шест пута изгубили, што је најдужи низ тима из Ајндховена у историји клуба. Са друге стране, Тотенхем такође дуго није добио утакмицу у најквалитетнијем континенталном такмичењу. Од последњих пет два пута је поражен, три пута је играо нерешено, што је исто тако најдужи низ у историји клуба. Међутим, не треба заборавити да Тотенхем на десет претходних мечева у британској престоници има учинак од седам победа и три пораза.

Велики проблем могло би да представља и стање терена на Вемблију. Трава и даље није санирана од НФЛ меча, због чега се јуче чак шушкало да би меч могао да буде одложен?! Ипак, супервизори УЕФА били су у контроли и дали зелено светло, што не значи да ће услови игру бити савршени, напротив. Сетимо се само како је било прошле недеље...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар