LŠ: Biti ili ne biti za Totenhem i PSV!

Trava na Vembliju i dalje nije oporavljena od NFL meča!

Fudbal 06.11.2018 | 14:45
LŠ: Biti ili ne biti za Totenhem i PSV!
Totenhem i PSV u epizodi - biti ili ne biti (21.00, TV Arena sport 5)! 

Više nema prostora za kiks. Tri boda su jedina opcija, uz nadu da će Barselona dobiti Inter u Milanu i na taj način im omogućiti da na nešto lakši način, odnosno u direktnom okršaju sa Italijanima, pronađu put do nokaut faze Lige šampiona.

Oba tima ulaze u utakmicu posle pobeda u domaćim šampionatima. Sparsi su odigrali sjajan meč protiv Vulfsa, mada su na kraju strepeli za trijumf (2:3), dok su izabranici Marka van Bomela minimalcem srušili Vitese i ostali stoprocentni u Erediviziji (11/11). Podsetimo, prvi susret Totenhema i PSV-a okončan je bez pobednika (2:2), nakon što je londonska ekipa pucala sebi u noge, budući da je nakon preokreta imala više od igre, ali ih je isključenje Uga Lorisa na kraju skupo koštalo.

"Ako ne prođemo dalje bićemo razočarani, ali to nije sramota. Žao mi je što, ukoliko ispadnemo, neće biti Lige šampiona na novom stadionu. Takmičimo se sa Interom i PSV-om, naravno i Barsom... Nije lako u takvoj konkurenciji", izjavio je Poketino.

Odbrane su slaba tačka kako jednima, tako i drugima, s obzirom da su samo Crvena zvezda (deset) i Plzenj (devet) primili više golova od Totenhema, PSV-a i AEK-a (po osam). Koliko god blistali u svom dvorištu, Filipsovci nikako ne uspevaju da pobede u Ligi šampiona. Tome u prilog ide podatak da su na prethodnih 11 utakmica u pet navrata remizirali, a šest puta izgubili, što je najduži niz tima iz Ajndhovena u istoriji kluba. Sa druge strane, Totenhem takođe dugo nije dobio utakmicu u najkvalitetnijem kontinentalnom takmičenju. Od poslednjih pet dva puta je poražen, tri puta je igrao nerešeno, što je isto tako najduži niz u istoriji kluba. Međutim, ne treba zaboraviti da Totenhem na deset prethodnih mečeva u britanskoj prestonici ima učinak od sedam pobeda i tri poraza.

Veliki problem moglo bi da predstavlja i stanje terena na Vembliju. Trava i dalje nije sanirana od NFL meča, zbog čega se juče čak šuškalo da bi meč mogao da bude odložen?! Ipak, supervizori UEFA bili su u kontroli i dali zeleno svetlo, što ne znači da će uslovi igru biti savršeni, naprotiv. Setimo se samo kako je bilo prošle nedelje...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar