Златан о Премијер лиги: Прецењено такмичење!

Све сам их послао у инвалидска колица! Швеђанин као и увек занимљив. . .  Златан: Дочекали ме "у колицима", па завршили у њима! Легендарни Швеђанин у свом стилу говорио о периоду који је провео у Енглеској. "Замислите да сам тамо био са 25 година. . . "

Фудбал 08.11.2018 | 08:00
Златан о Премијер лиги: Прецењено такмичење!
Погађао је у Холандији, Италији, Шпанији и Француској. Сад и у Сједињеним Америчким Дражавама. Но, Премијер лигу, где је играо пре селидбе у Лос Анђелес Галакси, Златан Ибрахимовић је према сопственом признају покорио.

Макар је тако говорио, иако није био први стрелац у Енгеској, али је макар испунио сан да потврди себе као једног од бољих голгетера данашњице и на месту где се игра физички можда и најзахтевнији фудбал.

„Пре Енглеске искусио сам шта значи играти у различитом државама, осетио сам другачије културе, спознао различите клубове. Кад се отворила могућност да пређем у Јунајтед, говорили су ми: „не мораш да идеш на Острво, уколико тамо не успеш, причаће да ниси довољно добар“. Сви које познајем били су противници идеје да се преселим на Олд Трафорд. Знате шта? То ме је мотивисало, напунило ме адреналином“, истиче Ибра.

Иако хвали амбијент на Острву, уверава да је само такмичење, како каже, прецењено.

„Свидело ми се играње на премијерлигашким теренима. Било је узбудљиво. Такмичење изазива огромну пажњу, мада мислим да је квалитет прецењен. Бар кад говоримо о индивидуалним способностима играча и њиховим техничким могућностима. Опет, игра се у високом ритму. Чак и ако сте најбољи, нећете успети уклико не поднесете тај захтевни ритам“.

За Манчестер јунајтед за, током годину и по дана, дао 29 голова, наместио још десет, освојио Комјунити шилд, Лига куп и Лигу Европе.

„Изузетно сам поносан и срећан што сам био део Јунајтеда. Био је то прави клуб за мене у датом тренутку. Освајали смо трофеје, а ја сам урадио све што је било до мене пре него што сам се повредио. Заувек ћу бити везан за Манчестер. Навијачи су сјајни, било где да смо гостовали виђао сам само црвене дресове“.

За крај навијаче раздваја од директних конкурената на терену, па и фудбалских експерата.

„Као што сам и раније причао, могу Енглези да буду срећни што нисам дошао пре десет година, јер ако сам у њиховој држави постизао голове и освајао трофеје са 35, замислите какав бих био са 25. Цело утисак би био комплетно другачији. Кад сам долазио у Премијер лигу, причали су да сам стигао у инвалидским колицима. А онда сам их све који су тако мислили послао у иста“, у свом стилу завршио је Златан Ибрахимовић.

Златан Ибрахимовић (37) завршио је своју прву сезону у Америци без учешћа у плеј-офу. Његов Лос Анђелес Галакси остао је први испод "црте" и оставио Швеђанина на ивици суза.

Након такмичарске године у којој је постигао 22 гола на 27 наступа за амерички тим, "Ибракадабра" је у опширном интервјуу за портал "ФоурФоурТwо" говорио о својој каријери, а у једном од најзанимљивијих делова причао је о својој епизоди у Енглеској.

Подсетимо, Ибрахимовић је дошао на Острво из Пари Сен Жермена у лето 2016. године и на крају своје прве, одличне сезоне доживео тешку повреду, због које је одсутвовао седам месеци.

Златан је у такмичарској 2016/17 постигао 28 голова на 46 наступа за Јунајтед и био важан фактор тима који је сезону завршио освајањем Лига купа и Лиге Европе. Док је његов тим подизао пехаре он није могао да игра, али је заиграо на јесен, пре селидбе у САД.

"Веома сам поносан и веома срећан што сам био у Јунајтеду. Био је то прави клуб", рекао је Ибрахимовић.

"Побеђивали смо и радио сам оно што и пре повреде. Био је то изванредан период и носим сјајне успомене. Везан сам за Јунајтед заувек. Навијачи су невероватни - где год да сам ишао виђао сам црвен дресове, што је било фантастично. Био је то веома важан тренутак моје каријере", додао је центарфор.

Потом је "проговорио" у свом стилу.

"Као што сам рекао и када сам био у Енглеској, имали су среће што нисам дошао десет година раније. Ако сам радио то што сам радио са 35 година, замислите шта би било да сам дошао ас 25. Онда би то била потпуно другачија прича".

"Дошао сам тамо и рекли су да сам стигао у инвалидским колицима. А, све који су то причали, у читавој Премијер лиги, ставио сам у колица. То сам урадио", закључио је Ибрахимовић, који се ове сезоне својим 500. голом у каријери придружио Роналду и Месију као једини активни играч са толико погодака.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар