Zlatan o Premijer ligi: Precenjeno takmičenje!

Sve sam ih poslao u invalidska kolica! Šveđanin kao i uvek zanimljiv. . .  Zlatan: Dočekali me "u kolicima", pa završili u njima! Legendarni Šveđanin u svom stilu govorio o periodu koji je proveo u Engleskoj. "Zamislite da sam tamo bio sa 25 godina. . . "

Fudbal 08.11.2018 | 08:00
Zlatan o Premijer ligi: Precenjeno takmičenje!
Pogađao je u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj. Sad i u Sjedinjenim Američkim Dražavama. No, Premijer ligu, gde je igrao pre selidbe u Los Anđeles Galaksi, Zlatan Ibrahimović je prema sopstvenom priznaju pokorio.

Makar je tako govorio, iako nije bio prvi strelac u Engeskoj, ali je makar ispunio san da potvrdi sebe kao jednog od boljih golgetera današnjice i na mestu gde se igra fizički možda i najzahtevniji fudbal.

„Pre Engleske iskusio sam šta znači igrati u različitom državama, osetio sam drugačije kulture, spoznao različite klubove. Kad se otvorila mogućnost da pređem u Junajted, govorili su mi: „ne moraš da ideš na Ostrvo, ukoliko tamo ne uspeš, pričaće da nisi dovoljno dobar“. Svi koje poznajem bili su protivnici ideje da se preselim na Old Traford. Znate šta? To me je motivisalo, napunilo me adrenalinom“, ističe Ibra.

Iako hvali ambijent na Ostrvu, uverava da je samo takmičenje, kako kaže, precenjeno.

„Svidelo mi se igranje na premijerligaškim terenima. Bilo je uzbudljivo. Takmičenje izaziva ogromnu pažnju, mada mislim da je kvalitet precenjen. Bar kad govorimo o individualnim sposobnostima igrača i njihovim tehničkim mogućnostima. Opet, igra se u visokom ritmu. Čak i ako ste najbolji, nećete uspeti ukliko ne podnesete taj zahtevni ritam“.

Za Mančester junajted za, tokom godinu i po dana, dao 29 golova, namestio još deset, osvojio Komjuniti šild, Liga kup i Ligu Evrope.

„Izuzetno sam ponosan i srećan što sam bio deo Junajteda. Bio je to pravi klub za mene u datom trenutku. Osvajali smo trofeje, a ja sam uradio sve što je bilo do mene pre nego što sam se povredio. Zauvek ću biti vezan za Mančester. Navijači su sjajni, bilo gde da smo gostovali viđao sam samo crvene dresove“.

Za kraj navijače razdvaja od direktnih konkurenata na terenu, pa i fudbalskih eksperata.

„Kao što sam i ranije pričao, mogu Englezi da budu srećni što nisam došao pre deset godina, jer ako sam u njihovoj državi postizao golove i osvajao trofeje sa 35, zamislite kakav bih bio sa 25. Celo utisak bi bio kompletno drugačiji. Kad sam dolazio u Premijer ligu, pričali su da sam stigao u invalidskim kolicima. A onda sam ih sve koji su tako mislili poslao u ista“, u svom stilu završio je Zlatan Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović (37) završio je svoju prvu sezonu u Americi bez učešća u plej-ofu. Njegov Los Anđeles Galaksi ostao je prvi ispod "crte" i ostavio Šveđanina na ivici suza.

Nakon takmičarske godine u kojoj je postigao 22 gola na 27 nastupa za američki tim, "Ibrakadabra" je u opširnom intervjuu za portal "FourFourTwo" govorio o svojoj karijeri, a u jednom od najzanimljivijih delova pričao je o svojoj epizodi u Engleskoj.

Podsetimo, Ibrahimović je došao na Ostrvo iz Pari Sen Žermena u leto 2016. godine i na kraju svoje prve, odlične sezone doživeo tešku povredu, zbog koje je odsutvovao sedam meseci.

Zlatan je u takmičarskoj 2016/17 postigao 28 golova na 46 nastupa za Junajted i bio važan faktor tima koji je sezonu završio osvajanjem Liga kupa i Lige Evrope. Dok je njegov tim podizao pehare on nije mogao da igra, ali je zaigrao na jesen, pre selidbe u SAD.

"Veoma sam ponosan i veoma srećan što sam bio u Junajtedu. Bio je to pravi klub", rekao je Ibrahimović.

"Pobeđivali smo i radio sam ono što i pre povrede. Bio je to izvanredan period i nosim sjajne uspomene. Vezan sam za Junajted zauvek. Navijači su neverovatni - gde god da sam išao viđao sam crven dresove, što je bilo fantastično. Bio je to veoma važan trenutak moje karijere", dodao je centarfor.

Potom je "progovorio" u svom stilu.

"Kao što sam rekao i kada sam bio u Engleskoj, imali su sreće što nisam došao deset godina ranije. Ako sam radio to što sam radio sa 35 godina, zamislite šta bi bilo da sam došao as 25. Onda bi to bila potpuno drugačija priča".

"Došao sam tamo i rekli su da sam stigao u invalidskim kolicima. A, sve koji su to pričali, u čitavoj Premijer ligi, stavio sam u kolica. To sam uradio", zaključio je Ibrahimović, koji se ove sezone svojim 500. golom u karijeri pridružio Ronaldu i Mesiju kao jedini aktivni igrač sa toliko pogodaka.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar