Крстајићев списак: Повратак Љубомира Фејсе!

А ту је и Лука Јовић! Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић саопштио списак за мечеве у Лиги нација против Црне Горе (17. новембра) и Литваније (20. новембра).

Фудбал 06.11.2018 | 12:30
Крстајићев списак: Повратак Љубомира Фејсе!
Изненађење на списку Младена Крстајића!

Нисмо очекивали, реално, да на списку за репрезентативне мечеве у Лиги нација против Црне Горе и Литваније, видимо и имена Луке Миливојевића и Матије Настасића, али ни име једног од некадашњих фудбалера Партизана, Олимпијакоса, Бенфике.

Љубомир Фејса поново је међу "орловима"!

Фејса ће бити члан репрезентације Србије код претходног селектора Славољуба Муслина (због повреда је често изостајао) и потом није га било годину дана у националном тиму. Тачније, није га било тачно две године од утакмица против Аустрије у Београду у квалифкацијама за Мундијал. у Русији.

Овај тридесетогодишњи фудбалер Бенфике до сада има 24 наступа за државни тим. За сениорску репрезентацију Србије дебитовао 24. новембра 2007. на мечу квалификација за Европско првенство 2008. против Казахстана (1:0) у Београду.

Крстајић је одлучио и да врати младог нападача Луку Јовића, који је у одличној форми на почетку ове сезоне. У септембру и у октобру Јовић је играо за младу репрезентацију.

У репрезентацији је и Немања Матић, који је забринуо све мистериозном објавом на друштвеним мрежама, али су потом обављени разговори са њим и све је сређено.

Лука Јовић се некако и очекивао, али селектор Србије Младен Крстајић изненадио је - овог пута чак позитивно - тиме што је на списак играча за утакмице са Црном Гором и Литванијом у Лиги нација после двогодишње паузе вратио и Љубомира Фејсу!

То је суштински и једно велико изненађење на списку, мада је јасно да је Крстајић морао да пронађе начин да закрпи рупу коју је сам и направио када је одлучио да из тима избаци Луку Миливојевића. Приде, Саша Лукићникако не игра у Торину, свега 40 минута ове сезоне, па је сасвим логично да је селектору био потребан још један играч на позицији задњег везног. Неко ко покрива простор. Фејса је ту мајстор. И са већ 23 утакмица у репрезентацији прилично искусан фудбалер. С тим да га у тиму није било још од септембра 2016. године. Био је он касније и на списку, али из неких не сасвим разјашњених разлога никада се није појавио на окупљању. Бројне неке ситне повреде и позиви су једноставно престали да се шаљу у Лисабон. Све до данас када се Фејса опет вратио.

Ту је и даље и Бранко Јовичић, док нема његовог саиграча из Црвене звезде Ненада Крстичића, који је био на списку за претходна два меча, али се због повреде није придружио екипи. Сви остали играчи са тог списка и сада су добили позиве.

И тек да констатујемо за крај, мада то већ сви знате, и даље у репрезентацији Србије нема Луке Миливојевића, ни Бранислава Ивановића и Матије Настасића, а разочаран би могао да буде и Никола Максимовић, коме је Карло Анчелоти у Наполи удахнуо нови живот. Максимовић му је до сада враћао изузетним партијама. Крстајић се ипак определио за друге играче. 

- СПИСАК -

Голмани: Марко Дмитровић (Еибар), Предраг Рајковић (Макаби), Александар Јовановић (Уеска);

Одбрана: Антонио Рукавина (Астана), Урош Спајић (Краснодар), Немања Р. Милетић (Партизан), Никола Миленковић (Фиорентина), Јагош Вуковић (Олимпијакос), Милош Вељковић (Вердер), Александар Коларов (Рома), Милан Родић (Црвена звезда);

Везни ред: Немања Матић (Манчестер јунајтед), Немања Максимовић (Хетафе), Саша Лукић (Торино), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Љубомир Фејса (Бенфика), Бранко Јовичић (Црвена звезда);

Напад: Душан Тадић (Ајакс), Филип Костић (Ајнтрахт), Адем Љајић (Бешикташ), Андрија Живковић (Бенфика), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Марсељ), Александар Митровић (Фулам), Александар Пријовић (ПАОК), Лука Јовић (Ајнтрахт).

Србија је иначе водећа у групи са осам бодова. Црна Гора има 7, Румунија 6, а Литванија је без бодова. Утакмица против Црне Горе биће одиграна 17. новембра на стадиону "Рајко Митић", а три дана касније Литванију на стадиону Партизана.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар