Krstajićev spisak: Povratak Ljubomira Fejse!

A tu je i Luka Jović! Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio spisak za mečeve u Ligi nacija protiv Crne Gore (17. novembra) i Litvanije (20. novembra).

Fudbal 06.11.2018 | 12:30
Krstajićev spisak: Povratak Ljubomira Fejse!
Iznenađenje na spisku Mladena Krstajića!

Nismo očekivali, realno, da na spisku za reprezentativne mečeve u Ligi nacija protiv Crne Gore i Litvanije, vidimo i imena Luke Milivojevića i Matije Nastasića, ali ni ime jednog od nekadašnjih fudbalera Partizana, Olimpijakosa, Benfike.

Ljubomir Fejsa ponovo je među "orlovima"!

Fejsa će biti član reprezentacije Srbije kod prethodnog selektora Slavoljuba Muslina (zbog povreda je često izostajao) i potom nije ga bilo godinu dana u nacionalnom timu. Tačnije, nije ga bilo tačno dve godine od utakmica protiv Austrije u Beogradu u kvalifkacijama za Mundijal. u Rusiji.

Ovaj tridesetogodišnji fudbaler Benfike do sada ima 24 nastupa za državni tim. Za seniorsku reprezentaciju Srbije debitovao 24. novembra 2007. na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. protiv Kazahstana (1:0) u Beogradu.

Krstajić je odlučio i da vrati mladog napadača Luku Jovića, koji je u odličnoj formi na početku ove sezone. U septembru i u oktobru Jović je igrao za mladu reprezentaciju.

U reprezentaciji je i Nemanja Matić, koji je zabrinuo sve misterioznom objavom na društvenim mrežama, ali su potom obavljeni razgovori sa njim i sve je sređeno.

Luka Jović se nekako i očekivao, ali selektor Srbije Mladen Krstajić iznenadio je - ovog puta čak pozitivno - time što je na spisak igrača za utakmice sa Crnom Gorom i Litvanijom u Ligi nacija posle dvogodišnje pauze vratio i Ljubomira Fejsu!

To je suštinski i jedno veliko iznenađenje na spisku, mada je jasno da je Krstajić morao da pronađe način da zakrpi rupu koju je sam i napravio kada je odlučio da iz tima izbaci Luku Milivojevića. Pride, Saša Lukićnikako ne igra u Torinu, svega 40 minuta ove sezone, pa je sasvim logično da je selektoru bio potreban još jedan igrač na poziciji zadnjeg veznog. Neko ko pokriva prostor. Fejsa je tu majstor. I sa već 23 utakmica u reprezentaciji prilično iskusan fudbaler. S tim da ga u timu nije bilo još od septembra 2016. godine. Bio je on kasnije i na spisku, ali iz nekih ne sasvim razjašnjenih razloga nikada se nije pojavio na okupljanju. Brojne neke sitne povrede i pozivi su jednostavno prestali da se šalju u Lisabon. Sve do danas kada se Fejsa opet vratio.

Tu je i dalje i Branko Jovičić, dok nema njegovog saigrača iz Crvene zvezde Nenada Krstičića, koji je bio na spisku za prethodna dva meča, ali se zbog povrede nije pridružio ekipi. Svi ostali igrači sa tog spiska i sada su dobili pozive.

I tek da konstatujemo za kraj, mada to već svi znate, i dalje u reprezentaciji Srbije nema Luke Milivojevića, ni Branislava Ivanovića i Matije Nastasića, a razočaran bi mogao da bude i Nikola Maksimović, kome je Karlo Ančeloti u Napoli udahnuo novi život. Maksimović mu je do sada vraćao izuzetnim partijama. Krstajić se ipak opredelio za druge igrače. 

- SPISAK -

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Ueska);

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Uroš Spajić (Krasnodar), Nemanja R. Miletić (Partizan), Nikola Milenković (Fiorentina), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda);

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Ljubomir Fejsa (Benfika), Branko Jovičić (Crvena zvezda);

Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marselj), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK), Luka Jović (Ajntraht).

Srbija je inače vodeća u grupi sa osam bodova. Crna Gora ima 7, Rumunija 6, a Litvanija je bez bodova. Utakmica protiv Crne Gore biće odigrana 17. novembra na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije Litvaniju na stadionu Partizana.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar